"Indiferenta sustine violenta" - concursuri republicane pentru elevi



Elevii claselor III-XII pot participa la doua concursuri republicane cu genericul „Indiferenta sustine violenta", transmite Info-Prim Neo cu referire la Ministerul Educatiei si Tineretului.

Concursurile de creatie literara, de desen si alte forme de grafica, au drept scop dezvoltarea reflectiei personale a copiilor si tinerilor asupra riscului pe care il comporta tolerarea manifestarii diferitelor forme ale violenta.

La concursul de creatie literara sunt invitati sa participe elevii claselor V-XII. Participantii vor redacta un eseu, o poezie sau o nuvela la tema propusa. Lucrarile vor constitui o creatie proprie, originala, care va exprima punctul de vedere al autorului asupra problemei violentei.

La concursul de desen pot participa elevii claselor III-XII. Pentru aceasta ei vor realiza desene (acuarela, creion etc.), colaje, afise, grifica pe calculator cu tema „Indiferenta sustine violenta".

Lucrarile vor fi expediate, fie in varianta tiparita, prin posta la MET, fie in varianta electronica la eparlicov@gmail.com Data limita de predare a lucrarilor este 23 noiembrie.

Juriul va fi format din reprezentanti ai institutiilor de invatamant, de protectie sociala, medicale si ONG-experti. Cele mai bune lucrari vor fi premiate cu diplome si cadouri. Toti semnatarii lucrarilor vor primi diplome de participare.

Concursurile sunt organizate de catre Ministerul Educatiei si Tineretului si „Gender - Centru", cu suportul Fondul Natiunilor Unite pentru Femei (UNFPA). Activitatea constituie o componenta a Campaniei Internationale „16 zile de activism impotriva violentei in baza de gen", care se desfasoara anual in perioada 25 noiembrie - 10 decembrie.

www.info-prim.md