Festivalul Global al Pacii pentru prima data in Republica Moldova



Patru proiecte care propun solutii inovatoare in domeniul promovarii si mentinerii pacii vor fi nominalizate in cadrul Festivalului Global al Pacii. Evenimentul va avea loc duminica, 9 noiembrie, la Chisinau si este organizat de Asociatia Filantropica IRFF-ONLUS, transmite Info-Prim Neo.

Organizatiile nonguvernamentale care au participat la concurs au propus proiecte in patru domenii: crearea pacii, dezvoltarea economica durabila, educatia si valorile familiei, mass-media. Pentru fiecare categorie s-a ales cate un castigator.

ONG-uri invingatoare au fost selectate din 25 de finalisti, care s-au calificat dupa ce proiectele au fost analizate de catre Filiala din Republica Moldova a Fundatiei Internationale pentru educatie din SUA, impreuna cu Comitetul de Consultanti, a declarat vineri, 7 noiembrie, intr-o conferinta Ronald Koonel, directorul executiv al filialei.

În cadrul primei etape a festivalului au fost organizate conf erinte la tema protectiei valorilor familiei, promovarii culturii pacii si nonviolentei. Conferintele au servit drept platforma pentru lansarea mai multor proiecte, cum ar fi crearea unei retele de asociatii de voluntari tineri si in etate, cu scopul imbunatatirii serviciilor sociale si consolidarea comunitatii rurale prin serviciul civic, a mentionat Mihai Calaestru, director executiv al Asociatiei IRFF-ONLUS.

Festivitatea de premiere a ONG-urilor invingatoare se va incheia cu un concert sustinut de artisti de la Chisinau. În scena vor urca Olga Ciolacu, Nelly Ciobanu, Natalia Barbu, Aura si altii.

IRFF-ONLUS organizeaza Festivalul Global al Pacii odata la doi ani. ONG-urile din Moldova vor fi premiate in premiera.

www.info-prim.md