A fost creata reteua de multiplicatori in domeniul educatiei pentru drepturile omului



In perioada 13-19 octombrie CNTM, in parteneriat cu Consiliului Europei in cadrul Programului de Educatie pentru Drepturile Omului si Fondul Black Sea Trust, a organizat cursul de instruire "Tinerii pentru Educatia in Domeniul Drepturilor Omului".

Astfel, 30 de lideri de tineret in domeniul educatiei in drepturile omului au format o retea de multiplicatori care vor promova bunele practici din domeniu la nivel national si local. Avind ca reper metodologic manualul "Compass", elaborat de Consiliul Europei pentru instruirea tinerilor in domeniul educatiei pentru drepturile omului, participantii au avut parte de un program divers si amplu de invatare.

De asemenea, mai multi invitati speciali si-au adus contributia la formarea retelei de multiplicatori prin impartasirea experientei si cunostintelor sale. Printre acestea se numara: Nicolai Radita (Presedintele Consiliului National al Romilor din Moldova), Evghenii Golosceapov (Director Executiv Amnesty International Moldova), Violeta Melnic (reprezentantul Ministerului Justitiei), Vera Turcanu (Presedinte CNTM), Ion Guzun si Vlad Melnic (PNUD Moldova),Antje Rothemund (Director Exectitiv al Centrului European de Tineret din Budapesta).

sursa: www.cntm.md