Ambasadorul Germaniei in Republica Moldova vorbeste tinerilor despre brandul tarii noastre



idis_logo.jpg "Republica Moldova ar trebui promovata la Bruxelles ca un model de diversitate etnica. Anume aceasta diversitate este pentru Moldova ceea ce economistii numesc un avantaj comparativ”. Iata principalul mesaj al Ambasadorul Germaniei in Republica Moldova E.S. dl. Nikolaus Graf Lambsdorff, exprimat la 29 octombrie 2008, in cadrul unei dezbateri. Evenimentul a fost organizat de catre IDIS „Viitorul”, in parteneriat cu Fundatia Friedrich Ebert.

Protagonistul dezbaterii a vorbit tinerilor lideri de opinie despre necesitarea promovarii unei imagini pozitive a Republicii Moldova. „Daca intrebati un strain cu ce se asociaza Moldova, nu va sti ce sa va raspunda. Aceasta lipsa de cunostinte e de preferat unei imagini negative. Iata de ce consider ca ar trebuie sa evitati in continuare construirea unor perceptii negative despre tara voastra.”,  a accentuat E.S. dl. Nikolaus Graf Lambsdorff. Ambasadorul a afirmat in repetate randuri ca anume comunitatea multietnica din Republica Moldova este principalul atu care trebuie valorificat. „Ceea ce mai aveti de facut este sa sporiti numarul de prieteni si aliati ai tarii voastre.”, a mai precizat diplomatul.

Ambasadorul Germaniei in Republica Moldova E.S. dl. Nikolaus Graf Lambsdorff a mai relatat despre experienta statului sau de origine in materie de brand de tara: „Daca dupa cel de-al doilea razboi mondial, nimanui nu-i placea Germania si germanii, acum avem avantajul unei perceptii pozitive. Ceea ce incercam sa facem acum este sa aratam lumii intregi ca Germania nu se rezuma la punctualitate. Iata de ce ne-am conjugat eforturile pentru a dezvolta turismul.”

Tinerii lideri prezenti la dezbatere s-au aratat interesati de avantajele economice al Republicii Moldova, problema migratiei. Prin facilitarea comunicarii dintre tineri si persoane oficiale din afara Republicii Moldova, IDIS „Viitorul” isi propune sa alimenteze preocuparea tinerei generatii fata de provocarile majore de ordin politic, economic si social. Timp de doi ani, aproximativ 600 de tineri au participat la dezbaterile europene ale IDIS, interactionand direct cu reprezentanti ai autoritatilor publice, misiunilor diplomatice si organizatiilor internationale.

Pentru mai multe informatii, contactati: Coordonatorul relatii publice al Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Laura Bohantov, tel: 221844, GSM: 069918296, e-mail: laura.bohantov@viitorul.org