(FOTO) Jurnalism Cetățenesc - o practică încetățenită pentru tineri



Mai mulți tineri din diferite localități precum Giurgiulești, Iargara, Ialoveni, Trușeni și Chișinău curioși să deprindă și să-și dezvolte spiritul de observație în spațiul public au participant în weekend-ul din 9-10 mai la un training în Jurnalism Cetățenesc susținut de Centrul Media pentru Tineri.

În cadrul workshop-ului participanții au fost instruiți și implicați în realizarea unor articole, VOX-uri sau storytteling proprii. Tinerii au fost încurajați să-și exprime și opiniile vizavi de anumite fenomene care-i preocupă iar pentru asta  Jurnalismul Cetățenesc reprezintă un teren fertil pentru a  contribui cu informații utile legate de nevoile specifice comunității.

Adrian Bratu, un voluntar activ a Centrului Media le-a vorbit tinerilor despre începutul pe care l-a avut în sfera publică a blogosferei, dar și cum să fii activ și să te faci auzit prin intermediul unui blog.

„Mie îmi pasă și am să zic” un motto care i-a mobilizat pe tineri să înregistreze un video cu un mesaj adresat viitorului primar, spunându-i ce așteptări au de la el, în calitate de tânăr cetățean. (Spotul îl puteți vizualiza pe site săptămâna aceasta). 

La sfârșit de training fiecare participant a primit o diplomă și s-a ales cu un material realizat care poate constitui începutul unei cariere în jurnalism sau a fi o manifestare a unui cetățean activ cu valori și principii civice.

Vă prezentăm un reportaj foto din cadrul atelierului Jurnalism Cetățenesc (ACCESAȚI LINK-UL)

Training realizat în cadrul proiectului „Jurnalism Cetățenesc pentru Tineri” desfășurat de Centrul Media cu susținerea Ambasadei Americe în Moldova.

http://voceatinerilor.md/article/foto-jurnalism-cetatenesc---o-practica-incetatenita-pentru-tineri-261.html