Masa rotundă de totalizare a rezultatelor proiectului "Responsabilitate civica 10:10"




885866 728448907165300 672890804 oLa 26 decembrie 2013, Fundatia pentru Dezvolarea Educatiei si Stiintei a organizat un eveniment memorabil: masa rotunda de totalizare a rezultatelor proiectului "Responsabilitate civica 10:10" implementat de FDES in cadrul Programului de granturi pentru sustinerea initiativelor democratice al Ambasadei SUA. Proiectul a fost implementat in perioada 1 martie 2013 - 1 ianuarie 2014.
 
La eveniment au venit Directori si profesori din 10 Licee din Republica impreuna cu elevii, participanti ai concursului de eseuri la tema "Calea mea pentru a deveni  cetatean responsabil", invitatii speciali-vorbitorii in cele 10 licee, precum si oaspeti de la Liceul Academiei de Stiinte, reprezentanti ai mass media si Radio Moldova.
 
Cu un cuvant de deschidere in adresa participantilor a venit Dl Dumitru Braghis, Ex-Prim-ministru, Director Executiv al FDES. Dlui a adresat multumiri tuturor celor care au fost implicati si au contribuit la buna desfasurare a proiectului.
Prima parte a evenimentului a inceput cu o prezentare succinta despre Fundatia pentru Dezvoltarea Educatiei si Stiintei.
 
Dna Ala Pinzari, Vicedirector FDES, a facut o prezentare despre rezultatele implementarii proiectului, impactul acestuia asupra grupului tinta, elevilor celor 10 licee din regiunile rurale ale Republcii. In continuare au fost prezentate rezultatele chestionarului care a inclus intrebari la cunoasterea procesului electoral de catre elevii cu varsa cuprinsa intre 15-18 ani, precum si rezultatele concursului eseurilor. Din cei aproximativ 1000 de beneficiari ai proiectului, 823 au completat chestionarele care au fost ulterior procesate, iar 38 de elevi au expediat eseuri pentru concurs care au fost supuse unei evaluari interne si externe.
 
A doua parte a evenimentului a avut o incarcatura emotionala deosebita prin prezenta Primei Doamne Margareta Timofti. In luarea sa de cuvant, Dna Timofti a tinut sa le transmita participantilor mesei rotunde un calduros salut din partea Presedintelui Republicii Moldova!
 
Dna Timofti a vorbit despre vizita sa la orfelinatul din Orhei, despre importanta de a face fapte bune si de a ajuta pe cei mai tristi si dezavantajati, de a fi cetateni responsabili si a contribui la prosperarea tarii.
 
In continuarea evenimentului, cei prezenti au avut fericita ocazie ca Dna Timofti  sa inmaneze personal diplomele de participare in proiectul "Responsabilitate civica 10:10"  Directorilor/profesorilor din cele 10 licee si elevilor - concursanti, precum si premiile 1, 2, 3 castigatorilor concursului eseurilor in cadrul proiectului, premiile reprezentand "Marea Enciclopedie a Cunoasterii, Editura LITERA.
Evenimentul de totalizare a proiectului a culminat cu plugusoare, colinde si uraturi pregatite de echipa fiecarui Liceu participant, urmate de o poza cu Prima Doamna Margareta Timofti si cu echipa proiectului FDES. 
 
Fiecare liceu a mai primit o copie a Revistei editate in cadrul proiectului, care insereaza rapoarte despre vizitele efectuate ilustrate cu poze.
 
Echipa FDES aduce sincere multumiri tuturor celor care  au contribuit la finalizarea cu succes a proiectului: invitatilor nostri speciali-vorbitori in licee; administratiei Liceelor: "Evrika", or. Rabnita; Internat Sportiv, or. Comrat;  "A.Mateevici", s. Zaim, Causeni; "Ion Pelivan", s. Razeni, Ialoveni;  "I.L.Caragiale", or. Orhei;  "Gh.Asachi", or. Ungheni;  "B.P.Hasdeu", or. Drochia;  "Ioan Voda", or. Cahul;  "E.Coseriu", s. Mihailenii Vechi, Rascani;  "UNIVERSUM", s. Sarata Galbena", Hancesti; directiilor raionale de invatamant; Ambasadei SUA pentru sustinerea financiara a acestui proiect, precum si Ministerului Educatiei pentru implicare si parteneriat.

La Multi Ani tuturor!