VIZITA DE STUDIU IN REGIUNEA IVANO-FRANKIEVSK



Un grup de reprezentanti ai sectorului asociativ si a autoritatilor publice locale din R. Moldova (Chisinau), Ucraina (Ivano-Frankievsk) si Romania (Timisoara) au participat in perioada 14-18 aprilie la o vizita de studiu in regiunea Ivano-Frankievsk din cadrul proiectului „Dezvoltarea capacitatii societatii civile in consolidarea parteneriatului cu autoritatile publice locale”, transmite Info-Prim Neo.

Vizita de studiu a avut ca tema implicarea cetatenilor in procesul decizional, formularea si monitorizarea politicilor publice de nivel regional si local. In cadrul vizitei a avut loc o conferinta stiintifico-practica unde au fost puse in discutie formele si tehnicile de consultare a publicului la elaborarea strategiilor si programelor din domeniul economic si social. De asemenea, in cadrul vizitei au fost realizate cateva intalniri in localitatile regiunii: Yaremcea, Nadvirnoe, Dolinnoe unde au fost examinate proiectele de succes in dezvoltarea locala, parteneriat autoritati locale-sector asociativ. In acest context, s-a constat existenta unei experiente pozitive in elaborarea si monitorizarea strategiilor sectoriale de catre ONG-uri.

Reprezentantii ONG-urilor din Chisinau au stabilit relatii de cooperare cu organizatii si institutii publice in realizarea proiectelor ulterioare, in domeniul managementului public.

Proiectul “Dezvoltarea capacitatii societatii civile in consolidarea parteneriatului cu autoritatile publice locale” este sustinut de Institutul pentru o Societate Deschisa prin programul „Est-Est: Parteneriat dincolo de Frontiere”. Proiectul va finaliza printr-un seminar tematic si conferinta de incheiere care va avea loc la Chisinau in perioada 21-24 mai curent la care vor participa reprezentanti ai sectorului asociativ, autoritatilor publice centrale si locale din R. Moldova, Ucraina si Romania.

Asociatia obsteasca Institutul de Rezolva re a Conflictelor INRECO este o organizatie fondata cu scopul de a contribui la dezvoltarea social-economica a R. Moldova in contextul reintregirii teritoriale si integrarii europene prin realizarea programelor de dezvoltare a resurselor umane si solutionare a situatiilor de conflict.


www.info-prim.md