„Dacă nu progresezi, atunci regresezi”



jjSâmbătă, pe 9 martie, participantele LeaderSHE de la Chişinău au avut ocazia să cunoască energeticianul numărul unu din Republica Moldova, Silvia Radu. Apoi, sesiunea a continuat cu un training de artă oratorică condus de trainerul Alexandru Bordea.

Sesiunea a început cu o călătorie în viaţa profesională a Silviei Radu, care a îndemnat fetele să îşi evalueze obiectiv competenţele şi să le dezvolte continuu. Chiar din primele clipe, invitata a punctat faptul că fiecare vis al unei persoane ar trebui să contribuie la schimbări pozitive în societate. Tot ea le-a motivat pe participante să tindă spre excelenţă, căci „dacă nu progresezi, atunci regresezi”. Fiind întrebată, dacă a simţit presiune din jur din cauza faptului că este femeie, Silvia Radu a subliniat că aceste situaţii pot fi evitate doar prin aplicarea unui cod etic personal în tot ceea ce faci.

Apoi, invitata le-a împărtăşit fetelor din experienţa sa de 18 ani în domeniul energetic, dar şi despre familie şi viaţa personală. Ea le-a îndemnat pe fete să vadă mereu nereuşita ca pe o lecţie şi o motivaţie  spre noi realizări”.

Sesiunea LeaderSHE a continuat cu un training de artă oratorică, moderat de trainerul Alexandru Bordea. Din start, participantele au fost îndemnate să-şi exprime care sunt temerile lor  principale atunci când trebuie să vorbească în public. Ele au avut ocazia să-şi prezinte trăsăturile mai puţin cunoscute într-un mod original şi reprezentativ. În plus, ele au filmate, pentru ca prezentările lor să fie analizate la final de sesiune.   

Participantele n-au ezitat să afle de la trainerul, Alexandru Bordea, sfaturi şi trucuri care dau culoare unui discurs. Astfel, pe lista s-au regăsit întrebări despre rolul umorului într-un discurs, care este poziţia corectă a corpului sau cum să interacţionezi eficient cu  publicul.

Sesiunea s-a încheiat cu analiza înregistrărilor video. Astfel, încât fiecare   participantă a primit  un feedback din partea colegelor şi a trainerului.

Următoarea sesiunea „LeaderSHE- Young Women Leader s Academy” de la Chişinău se va desfăşura pe 23 martie.

Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO “CAAP” cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.

 

Flag USA        InventoCaap