Acțiuni de advocacy și lobby comunitar pentru buna guvernare




La 15 iulie curent, reprezentantele ONG-urilor locale, participante la Laboratorul de acțiune și participare comunitară s-au întâlnit din nou la sediul Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare” pentru a evalua inițiativele lor de elaborare și desfășurare,  la nivel comunitar, a unor campanii de advocacy și lobby pentru asigurarea transparenței și a bunei guvernări și pentru soluționarea unor probleme comunitare.

După un șir de dezbateri și comunicare internă, 10 ONG-uri au demarat procese de organizare a campaniilor comunitare de advocacy. Astfel, în cadrul sesiunii de evaluare fiecare organizație a prezentat problema pe care dorește să o soluționeze, obiectivele de advocacy care au fost determinate, a expus strategia campaniei de advocacy etc. Problemele din vizorul ONG-urilor sunt foarte variate, dar absolut toate au drept scop un serviciu pentru comunitate, prin larga implicare a cetățenilor. ONG-urile beneficiare s-au arătat interesate de probleme ce țin de sănătatea populației, starea ecologică a comunității, restabilirea zonelor de agrement, asigurarea transparenței în activitatea APL, fiind convinse că demersul lor în vederea influenței politicilor publice și de realizare a schimbărilor sociale va fi susținut de comunitate și auzit de țintele primare ale campaniilor pe care intenționează să le inițieze.

Participantele la sesiunea de evaluare a atelierului „Buna guvernare și watchdog comunitar prin acțiuni de advocacy și lobby pentru transparență” au subliniat faptul, că au înțeles importanța și eficiența acțiunilor de pledoarie publică în calitate de instrument pentru promovarea schimbărilor sociale, de influențare a factorilor de decizie și consolidare a imaginii organizației.

Activitățile realizate sunt parte componentă a proiectului „Laborator de acțiune și participare comunitară”, implementat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” în cadrul Programului de Granturi pentru Democrație al Ambasadei SUA în Moldova. 3 1 2

 

 

 


Posted: 2011-07-20 13:11:59

Initiative Democratice