Demers: Avem dreptul să votăm



Către Comisia Electorală Centrală
Guvernul Republicii Moldova, 
Curtea Supremă de Justiție

Asociația Tinerilor Basarabeni își exprimă îngrijorarea față de tentativele repetate ale concurentului electoral Partidul Comuniștilor din Republica Moldova de a sabota dreptul de vot a cetățenilor moldoveni aflați peste hotare. Avînd în vedere faptul că peste 600.000 de cetățeni moldoveni se afla în afara teritoriului Republicii Moldova este absolut necesară deschiderea de secții de vot și în afara ambasadelor și consulatelor, în regiunile în care există comunități de cetățeni moldoveni, respectînd legislația în vigoare. Conform Constituției toți cetățenii Republicii Moldova au dreptul în mod egal să-și exprime opțiunea electorală.

Declarațiile comuniștilor din conferința de presă din 12 august 2010 sunt văzute de noi ca o încercare de a leza un sfert din cetățenii Republicii Moldova de dreptul de a vota.

Ne arătăm profund indignați de faptul că PCRM încearcă să ne lipsească de dreptul fundamental de a ne expune asupra referendumului constituțional și de a ne alege în mod liber și direct reprezentații. Amintim că cetățenii moldoveni aflați în România au făcut demersuri pentru deschiderea secțiilor de vot atît în 2005 cât și în 2009, însă comuniștii aflați atunci la guvernare ne-au lipsit de acest drept, a declarat Dan Caranfil, membru în Consiliul Director al Asociației Tinerilor Basarabeni.

www.tineribasarabeni.com