Înregistrare | Forumul internațional ”Tinerii - ambasadorii participării civice” | Ungheni - Capitala Tineretului 2023



ÎNREGISTRARE DESCHISĂ pentru participarea la 𝐹𝑜𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 ”𝑇𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖𝑖 - 𝑎𝑚𝑏𝑎𝑠𝑎𝑑𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑖𝑣𝑖𝑐𝑒”, eveniment din Programul ”Ungheni - Capitala Tineretului 2023”.

Forum internațional Card 1

Evenimentul își propune facilitarea unui schimb de idei și bune practici în sporirea participării civice a tinerilor, la nivel local, regional, național și internațional. Obiectivul evenimentului este de a reuni practicieni în domeniul tineret din Moldova și România, pentru a se inspira reciproc și a se auto-evalua în procesul de lucru cu tinerii la nivel de comunitate.

La eveniment sunt invitați circa 100 reprezentanți din societatea civilă, Centre de tineret, instituții publice. În cadrul Forumului vor fi organizate paneluri de discuții, cu prezentarea practicilor realizate de ONG-uri, Centre de tineret, din Republica Moldova, dar și structuri ale partenerilor din orașele înfrățite cu municipiul Ungheni, ale tinerilor lideri din diverse raioane ale țării. Totodată, vom organiza dezbateri legate de participarea tinerilor și tokenism, care sunt responsabilitățile instituțiilor și organizațiilor în a asigura că participarea tinerilor nu este doar un gest simbolic, ci un proces cu impact real. 

Spre finalul evenimentului ne propunem informarea și abilitarea participanților în instrumente și recomandări de îmbunătățire a participării civice în rândul tinerilor, prin realizarea unui workshop în tehnici de lobby și dezvoltarea de campanii sociale, pentru a susține tinerii în inițiativele lor civice.

  • Forumul internațional ”Tinerii - ambasadorii participării civice” se va desfășura la data de 29 iunie, începând cu ora 11:00, locația ”Casa Albă”, str. Humulești 1, municipiul Ungheni, Republica Moldova.

Cheltuielile de alimentare pe parcursul Forumului sunt acoperite de către organizatori. Evenimentul va avea loc în limba română, însă participanții sunt invitați să se exprime în limba comodă lor (rusă sau engleză).

❗️Doritorii de a participa la Forum vor completa formularul online de aplicare până la data de 15 iunie 2023, ora 15:59.

🟣ÎNSCRIE-TE AICI: https://forms.gle/a7Vp1uuL2N66EKuWA

❗️Persoanele selectate vor fi anunțate până pe 21 iunie 2023. Agenda și alte detalii organizatorice le veți primi ulterior.

🛂Persoana de contact: Alina Butnaru, tel.: +373 79649215, e-mail: ungheni.crt@gmail.com 

________________________________
Această activitate este realizată în cadrul proiectului ”UNGHENI INVEST: Tinerii participă – comunitatea se dezvoltă!”, implementat de AO ”Alfa Beta”, în parteneriat cu Direcția Educație Ungheni
, Primăria municipiului Ungheni și Centrul Raional de Tineret Ungheni, în cadrul Programului „Ungheni – Capitala Tineretului 2023”, finanțat de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret din Republica Moldova. #UngheniCapitalaTineretului2023

Articol adaugat de: Alina Butnaru