Cunoaște mentorii preacceleratorului de startup-uri tehnologice „Dreamable” și aplică la program până pe 20 Mai



O afacere de succes este condusă de un antreprenor sau o antreprenoare care are experiențe multiple, fie ele considerate succese sau greșeli. Lecțiile învățate pe parcursul carierei antreprenoriale pot costa ani de muncă, dedicație, dar și investiție de timp și bani. Vezi ce ar fi dorit să știe mentorii din pre-acceleratorul de startup-uri tehnologice pentru tineri, stundeți și liber-profesioniști „Dreamable”. 


Tudor Darie - CEO & Fondator la Fagura

„Aș zice că e bine să atragi atenție la trei lucruri: oamenii cu care te înconjoară, timpul potrivit, nișa și piața pe care o lansezi. Oamenii și timpul sunt cele mai importante resurse. 

Respectiv, e important să-ți alegi asociații și angajații cu mare atenție. Timing-ul la fel contează foarte mult, deoarece s-ar putea să lansezi o afacere prea devreme sau prea târziu și te arzi în ambele cazuri. 

Startup-ul va crește foarte rapid dacă e lansat la momentul potrivit. Domeniul de activitate și piața sunt conexe, de asta depinde dacă lansezi un proiect global, regional sau național. Și ele rezultă din problema pe care fondatorul startup-ului o adresează, ce soluție inovatoare va identifica, cu costuri cât mai mici și într-un timp cât mai scurt."

Elena Oprea -  Fondatoare, selftalk.space

„Eu la 22 de ani lansăm o agenție de marketing sustenabil și mindset-ul meu despre antreprenoriat era bazat pe “hussle culture”. Deci, zilnic, în capul meu era un show continuu de anxietate, frică, griji, și frustrare că nu fac destul, nu-s destul de bună.

Sfatul pe care mi l-aș da este să mă relaxez și să mă bucur de viață mai mult. Creierul nostru funcționează cel mai bine când e relaxat. 

Și ca sa ma convig științific de asta - mi-as recomanda acest articol despre chimia creierului care la 26 de ani mi-a schimbat perspectiva asupra lucrurilor.”


Vitalie Eșanu - Fondator și CTO la Soofragio, Co-fondatorul televiziunii online Privesc.eu

„1. Un startup trebuie să aibă cel puțin doi fondatori. Un fondator Builder și altul Hustler.

2. Un startup trebuie să aibă un killer feature. Încearcă să-l identifici înainte de a investi în construcția produsul.

3. Oamenii care plătesc sunt total diferiți de cei care nu plătesc. Nu trebuie să te deranjeze opinia celor care nu plătesc.”

În cadrul pre-acceleratorului de startup-uri tehnologice Dreamable vor mai fi și mentorii precum: 

Lisa Guțu - EU Business Expansion Consultant at Trovata

Lisa Gutu și-a început propria călătorie de antreprenoriat imediat după absolvirea Colegiului de Informatică. A co-fondat Fentury - o aplicație de consiliere pentru finanțele personale. Anterior, Lisa a lucrat la Salt Edge - platforma Open Banking API care permite băncilor, creditorilor și altor companii financiare să aibă acces la peste 3800 de bănci din peste 70 de țări.

Vladimir Grossu - Fondator și Art director, Doubles.studio

Vladimir Grossu este designer mai mult de 10 ani și încă nu obosește de acest domeniu. Primul job în calitate de designer l-a avut în 1996 și i-a plăcut de la început, însă din 2007 se ocupă de proiecții mai complexe. Ulterior, a lucrat în câteva francize internaționale, precum Ogilvy și JWT și, în cele din urmă, a devenit artist independent, dar dependent de un design eficient și bun. Vladimir nu cataloghează designul ca pe o artă sau ca un eter de afaceri, ci ca niște invenții și aventuri, găsirea de căi noi, rezolvarea problemelor și salvarea lumii.


Victoria Ouș - Partnerships & Talent Lead at Codam College

Victoria Ous este Partnership and Talent Management la Codam College, unica instituție de coding peer-to-peer din Țările de Jos, cu un curriculum ce permite pregătirea următoarei generații de talente tehnologice. Anterior, a condus mai multe programe de accelerare, precum: Rockstart Impact în Nepal, Capital On Stage, Angel Island și Rockstart Answers. Victoria este pasionată de startup-uri tehnologice, blockchain și inteligență artificială.

Dreamable este un program online dedicat tinerilor, studenților și liber-profesioniștilor.ce durează 2 luni și cuprinde sesiuni săptămânale livrate de mentori locali. 

În cadrul sesiunilor participantele/ții vor putea identifica idei de afaceri relevante de dezvoltat, vor efectua teme pentru acasă practice, vor participa la sesiuni de mentorat și vor învăța tot ce trebuie să știe pentru a-și lansa propriul startup. 

IMPORTANT! Un grant de 5000 EUR va fi distribuit la finalizarea pre-acceleratorului către 3 echipe pentru a continua dezvoltarea ideii de afacere.

Au rămas câteva zile până la închiderea aplicărilor. Înregistrarea în pre-accelerator este deschisă până pe data de 20 MAI, ora 23:59, detalii pe dreamable.md.

Dreamable este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general - Orange Systems.