Termeni de referință: A.O. „Femei pentru Femei” este în căutarea unei Coordonatoare/unui Coordonator de programe educaționale



Termeni de referință: A.O. „Femei pentru Femei” este în căutarea unei Coordonatoare/unui Coordonator de programe educaționale

DESPRE NOI 

Femei pentru Femei este o organizație non-profit feministă care dezvoltă programe pentru a promova, pentru a susține și pentru a proteja drepturile femeilor și demnitatea acestora. Suntem o organizație bazată pe colaborare, suroritate, profesionalism, schimbarea la firul ierbii și respect reciproc. Misiunea noastră este de a însoți femeile și fetele în drumul lor spre autonomie și pentru a ne atinge misiunea, ne conducem după valorile: feminism, empatie și echitate.  

DESPRE OPORTUNITATE 

Pornind de la misiunea de a însoți femeile în drumul lor spre autonomie, organizația Femei pentru Femei (FpF), în perioada octombrie 2023 – octombrie 2024, implementează proiectul „Fete și femei – solidaritate și autonomie”, cu susținerea UNICEF Moldova. Proiectul are scopul de a promova bunăstarea, emanciparea, independența și participarea la viața economică și socială a femeilor și fetelor din grupurile subreprezentate  și va contribui la susținerea a peste 50 de femei și fete din zonele rurale din Moldova cu scopul de a reduce inegalitatea de gen, inclusiv violența în bază de gen și de a contribui, prin implicarea femeilor, la dezvoltarea durabilă a comunităților locale. Înființarea grupurilor de sprijin în 5 localități rurale din Moldova, crearea spațiilor sigure, atelierele de lucru adaptate, evenimente organizate de femei  și fete în comunități, vouchere oferite și mentoratul pe parcursul proiectului vor susține fetele și femeile să-și sporească abilitățile de lidere, să devină mai sigure de sine și să participe la procesele decizionale din comunitățile din care fac parte. 

În vederea implementării proiectului și activităților aferente,  FpF selectează un coordonator/o coordonatoare de programe educaționale care va asigura planificarea, evaluarea și implementarea programului de formare din cadrul proiectului. Programul de formare va fi elaborat în baza necesităților identificate de către Coordonatoarul/oarea de programe educaționale. Echipa FpF va oferi suportul și informația necesară în acest sens.  

Responsabilitățile și sarcinile vor include:  

  • Analiza necesităților de formare și educaționale ale femeilor și fetelor din cadrul proiectului; 
  • Elaborarea metodologia și a programului educațional în colaborare cu echipa FpF; 
  • Asigurarea prioritizării intereselor femeilor și fetelor și abordării intersecționale în cadrul programului educațional; 
  • Identificarea facilitatorilor/oarelor pentru realizarea programului educațional/de formare; 
  • Oferirea suportului necesar facilitatorilor/oarelor; 
  • După competențe, facilitarea unor sesiuni de formare în cadrul proiectului; 
  • Oferirea de mentorat femeilor și fetelor care vor obține suport financiar, după necesitate; 
  • Evaluarea pre și post a programului educațional; 
  • Elaborarea rapoartelor cu privire la activitățile realizate; 
  • Colaborarea strânsă cu echipa FpF și, în special, cu coordonatoarea generală de proiect; 
  • Alte sarcini relevante postului. 

Livrabile: 

  • Rapoarte specifice per grup de activitate care va include evaluarea rezultatelor, provocări și recomandări. 
  • Raportul final de activitate care va include evaluarea rezultatelor, provocările, recomandările și impactul programului educațional. 

 Criterii de selecție: 

  • Studii superioare (licență / masterat) într-un domeniu relevant de studiu și / sau combinația echivalentă de studii și experiență profesională; 
  • Experiență de formare de cel puțin 3 ani; 
  • Înțelegerea feminismului, a violenței în bază de gen și a activismului comunitar; 
  • Abilitatea de a lucra în mod independent și conform unui program flexibil; 
  • Cunoașterea avansată a limbii române, abilități excelente de comunicare; 
  • Cunoașterea limbii ruse și / sau engleze va constitui un avantaj, dar nu este esențială. 

Termeni și condiții de activitate: 

Consultantul/a va fi contractat/ă prin contract de prestare servicii. Menționăm că această funcție presupune deplasări frecvente pe teritoriul Republicii Moldova.  

Pachetul de aplicare va include următoarele: 

- CV-ul actualizat; 

- Scrisoare de intenție. 

CUM POȚI APLICA 

Cererile pot fi depuse până la 5 noiembrie 2023, ora 23:59, fusul orar al Republicii Moldova la următoarea adresă de e-mail: office@fpfmd.org. Vă rugăm să menționați „Coordonator/oare programe educaționale” în subiectul email-ului. 

Cererile trimise după termenul limită sau incomplete nu vor fi luate în considerare. Doar candidaturile preselectate vor fi contactate. 

ASIGURAREA EGALITĂȚII ȘI A NON-DISCRIMINĂRII 

Contractantul/a este obligat/ă să se abțină de la incitarea la violență sau la ură și de la discriminare pe motive de sex, naționalitate, vârstă, origine etnică, religie, orientare sexuală, etc. Această obligație se aplică tuturor activităților întreprinse de contractant/ă, inclusiv celor care nu intră în cadrul prezentului contract. Orice încălcare a obligației menționate mai sus justifică rezilierea imediată a prezentului contract de către FpF și oferă dreptul FpF să solicite rambursarea integrală a contribuției sale. 

Toți/oate subcontractanții/tele care lucrează la executarea prezentului contract trebuie să respecte prezenta obligație. 

Articol adaugat de: Natalia Rezneac