Proiectul USAID MESA: Program de stagii plătite în sectorul energeticProgram de stagii plătite în sectorul energetic, lansat cu suportul USAID 

USAID, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (Moldova Energy Security Activity - MESA) lansează Programul de Stagii plătite în sectorul energetic pentru tineri - ”Tinerii de azi - viitorul energiei de mâine”. 

Programul ”Tinerii de azi - viitorul energiei de mâine” este o inițiativă finanțată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementată de MESA, care are scopul de a consolida capitalul uman din sectorul energetic, prin atragerea tinerilor și sprijinirea organizațiilor cheie din sector, precum și formarea unei forțe de muncă pregătite să accelereze tranziția spre un viitor energetic independent, durabil și curat. 

Programul de stagii plătite se adresează studenților în ultimul an de licență sau master în domeniile inginerie, economie, drept, finanțe, comunicare, IT și administrarea afacerilor, dar și tinerilor deținători de diplome de licență sau master care au absolvit în ultimii cinci an și își doresc să înceapă o carieră în cadrul unei organizații cheie din sectorul energetic, atât publice cât și private. Organizațiile partenere care vor găzdui stagiarii selectați sunt: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Moldova (ANRE), Premier Energy, Moldelectrica, Moldovatransgaz, Energocom, Termoelectrica, Ecolibri, Term, RED- Nord, CET-Nord și FEE- Nord.

Programul de stagii plătite în sectorul este deschis tinerilor care corespund următoarelor criterii:

  • Sunt studenți în ultimul an de licență sau master în domeniile inginerie, economie, drept, finanțe, comunicare, IT și administrarea afacerilor;
  • Sunt proaspeți absolvenți, deținători de diplome de licență sau master care au absolvit în ultimii cinci ani;
  • Vor depune formularul de aplicare și CV;
  • Cunosc limba engleză (acest criteriu constituie un avantaj, însă nu este unul obligatoriu).

Termenul limită de aplicare: Luni, 20 februarie 2023.

Solicitanții interesați sunt invitați să transmită un CV și formularul de înscriere disponibil pe pagina http://surl.li/epyfa. Candidații vor fi selectați în baza unui proces competitiv, iar finaliștii vor fi invitați la interviuri care vor fi organizate de MESA cu participarea reprezentanților organizațiilor gazdă. Pentru orice întrebări despre Programul de Stagii Plătite în sectorul energetic, nu ezitați să ne contactați la adresa  de email: stagiimesa@tetratech.com.

Despre MESA

Proiectul „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” (Moldova Energy Security Activity - MESA) este un proiect cu o durată de patru ani, prin intermediul căruia USAID va investi cel puțin 59 de milioane de dolari în consolidarea și diversificarea sectorului energetic al țării, astfel îmbunătățind securitatea energetică pe termen lung și fortificând suveranitatea Republicii Moldova.