AO Prietena Mea selectează prestatori de servicii de traducere a unei cercetări (din română în engleză)



AO Prietena Mea selectează prestatori de servicii de traducere a unei cercetări (din română în engleză)

Despre organizație

„Prietena Mea”, este asociația obștească ce are scopul să sporească gradul de conștientizare și acceptare a sindromului Down și a altor dizabilități prin informarea și sensibilizarea societății. 

Background:

Asociația „Prietena Mea” în colaborare cu UNICEF Moldova, va dezvolta prima platformă pentru părinții cu copii cu dizabilități din Republica Moldova, care va sprijini părinții  în diferite etape de acceptare a dizabilității. Platforma abilitare.md va oferi materiale de suport specializate și va constitui o sursă de informare credibilă atât a părinților și îngrijitorilor copiilor cu dizabilități, cât și a specialiștilor care lucrează cu această categorie de persoane. 

În contextul Republicii Moldova nu există o resursă holistică care acoperă gama de informație oferită de abilitare.md. Platforma va furniza informații, resurse educaționale, cu scopul de a asigura referințe pentru diverse tipuri de dizabilități, tratamente, terapii și opțiuni educaționale. Astfel, abilitare.md își propune să formeze grupuri de suport format din mame și tați din regiuni care vor desfășura activități de advocacy în mediul lor. Pentru a asigura sustenabilitatea, abilitare.md va asigura ghiduri și tutoriale pentru părinți despre cum să abordeze și gestioneze nevoile specifice ale copiilor lor, inclusiv cele legate de atitudini și comportamente, cum ar fi discriminarea și stigmatizarea. Platforma va facilita discuții prin intermediul unui forum în care părinții pot interacționa, împărtăși experiențe și sfaturi, astfel stabilind conexiuni cu alți părinți care au copii cu dizabilități similare.

abilitare.md este un proiect cu ambiția de a contribui la împuternicirea părinților, suportul și încurajarea lor.

În cadrul proiectului său actual, Prietena Mea are nevoie de servicii de traducere pentru aproximativ 100 de pagini din limba română în limba engleză. Obiectul traducerii presupune un studiu comprehensiv calitativ și cantitativ despre atitudinile părinților și îngrijitorilor față de copii cu dizabilități.

RESPONSABILITĂȚI ȘI ATRIBUȚII

 

Produsele livrabile

Termen limită

1. 

Traducerea a aproximativ 100 de pagini de materiale educaționale din limba română în engleză.

20 februarie 2024

STRUCTURI INSTITUȚIONALE

Traducătorul va colabora strâns cu echipa Prietena Mea și va raporta direct către coordonatorul proiectului pentru a asigura conformitatea cu cerințele și standardele specifice.

STRUCTURI FINANCIARE

Traducătorul va întocmi o traducere în engleză care reflectă cercetarea în română și va fi plătit conform tarifelor negociate pentru traducere.

CERINȚE DE CALIFICARE (RELEVANT PENTRU CANDIDAȚII INDIVIDUALI)

Calificări academice:

  • Studii superioare finalizate sau echivalent în domeniul lingvisticii sau traducerii.

Experiență și abilități:

  • Experiență anterioară în traduceri asemănătoare, preferabil în domeniul social, antropologic, educațional;
  • Cunoașterea profundă a limbii române și a limbii engleze, cu abilitatea de a transpune sensul și contextul corect în traducere;
  • Competențe tehnologice pentru utilizarea eficientă a instrumentelor de traducere și editare;
  • Abilități excelente de comunicare și atenție la detalii;
  • Capacitatea de a respecta termenele limită stricte.

Cronologie:

Proiectul de traducere începe la 03 februarie 2024 și se așteaptă să fie finalizat până la data de 20 februarie 2024.

Raportare:

Traducătorul va raporta progresul și orice întrebări/probleme legate de traducere la Adamciuc Ludmila, managerul de proiect.

Depunerea cererii:

Cei interesați sunt rugați să trimită CV-ul și ofertele lor financiare (inclusiv persoanele juridice) la adresa de email prietenameaong@gmail.com până la data de 31 ianuarie 2024.

Toleranță zero împotriva abuzurilor

Pornind de la principiile cu privire la respectul și demnitatea la locul de muncă ce stau la baza activității A.O. PRIETENA MEA, declarăm aplicarea Politicii de toleranță zero împotriva abuzurilor de orice natură (discriminare, hărțuirea și violența bazată pe gen manifestată în mediul online sau offline) aplicate personalului A.O. PRIETENA MEA și experților afiliați, voluntarilor dar și a beneficiarilor or partenerilor A.O. PRIETENA MEA. Astfel, cu vehemență condamnăm orice formă de violență, inclusiv violența sexuală, iar făptuitorii trebuie pedepsiți.

Toți/oate subcontractanții/tele care lucrează la executarea prezentului contract trebuie să respecte prezenta obligație.

Articol adaugat de: A.O. Prietena Mea