Termeni de referință A.O. Femei pentru Femei selectează traineri/e pentru Școala de Liderism Feminin în Afaceri



Termeni de referință   A.O. Femei pentru Femei selectează traineri/e pentru Școala de Liderism Feminin în Afaceri

DESPRE NOI 

Femei pentru Femei este o organizație non-profit feministă care dezvoltă programe pentru a promova, pentru a susține și pentru a proteja drepturile femeilor și demnitatea acestora. Suntem o organizație bazată pe colaborare, suroritate, profesionalism, schimbarea la firul ierbii și respect reciproc. Misiunea noastră este de a însoți femeile și fetele în drumul lor spre autonomie și pentru a ne atinge misiunea, ne conducem după valorile: feminism, empatie și echitate.  

DESPRE OPORTUNITATE 

Femei pentru Femei (FpF) implementează în perioada februarie – decembrie 2023 proiectul ”U-POWER - susținerea liderismului femeilor și a coeziunii sociale în procesul de consolidare a păcii”. Proiectul își propune să contribuie la reabilitarea socio-economică și participarea civică a femeilor și fetelor în procesul de consolidare a păcii. Proiectul este implementat  în parteneriat cu Centrul de Educație Non-formală „Diversitate” și „CRISP” – Crisis Simulation for Peace, cu susținerea financiară a Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară, prin intermediul UN Women Moldova. 

În vederea realizării Obiectivului 1: Sprijinirea creșterii socio-economice a femeilor prin consolidarea capacităților acestora și prin creșterea abilităților de conducere și manageriale, FpF selectează traineri/re pentru elaborarea programului de formare și facilitare în cadrul Școlii de Liderism Feminin în Afaceri care va avea loc în perioada 23 – 30 iulie 2023 în format offline și ulterior, după necesitate, în format online. Ca urmare a Școlii de Liderism Feminin în Afaceri, cel puțin 5 femei vor obține resurse financiare și mentorat pentru a-și dezvolta cariera/afacerea existentă la nivelul următor.  

Programul de formare va fi elaborat în baza datelor colectate de FpF în rândul femeilor de afaceri/antreprenoare printr-un chestionar de evaluare a nevoilor, precum și în baza necesităților relevante ale participantelor din cadrul Școlii. Trainerul/a selectat/ă va avea acces la rezultatele chestionarului și va identifica necesitățile de învățare ale participantelor. Echipa FpF va oferi suportul și informația necesară în acest sens. 

Responsabilitățile și sarcinile trainerilor/elor vor include:  

  • Elaborarea Programului Școlii de Liderism Feminin în Afaceri; 
  • Elaborarea agendei finale a Școlii de Liderism Feminin în Afaceri, precum și a materialelor de suport; 
  • Facilitarea sesiunilor de formare în cadrul Școalii de Liderism Feminin în Afaceri; 
  • Oferirea de mentorat participantelor care vor obține granturi, după necesitate. 

Livrabile: 

  • Raportul final de activitate care va include evaluarea rezultatelor, precum și recomandări. 

 Criterii de selecție: 

  • Studii superioare (licență / masterat) într-un domeniu relevant de studiu și / sau combinația echivalentă de studii și experiență profesională; 
  • Expertiză și experiență de formare în  următoarele domenii: Bazele managementului; Managementul strategic; Resurse umane; Managementul programelor; Tehnici de marketing și vânzări; Managementul riscului; Leadership pe timp de criză; Strângere de fonduri; Comunicare și negociere; Dezvoltare personală; Competențe antreprenoriale; 
  • Experiență de formare pentru adulți  de cel puțin 5 ani; 
  • Abilitatea de a lucra în mod independent și conform unui program flexibil; 
  • Cunoașterea avansată a limbii române, abilități excelente de comunicare; 
  • Cunoașterea limbii ruse și / sau engleze va constitui un avantaj, dar nu este esențială. 

Termeni și condiții de activitate: 

Consultantul/a va fi contractat/ă prin contract de prestare servicii.  

Pachetul de aplicare va include următoarele: 

- CV-ul actualizat; 

- rata zilnică pentru fiecare sarcină specifică. 

CUM POȚI APLICA 

Cererile pot fi depuse până la 25 iunie 2023, ora 23:59, fusul orar al Republicii Moldova, în română, rusă sau engleză, la următoarea adresă de e-mail: office@fpfmd.org. Vă rugăm să menționați „Trainer/ă pentru Școala de Liderism Feminin în Afaceri” în subiectul email-ului. 

Cererile trimise după termenul limită sau incomplete nu vor fi luate în considerare. Doar candidaturile preselectate vor fi contactate. 

Articol adaugat de: Natalia Rezneac