Termeni de referință pentru achiziții de combustibil pentru anul 2023



Asociaţia „MOTIVAŢIE” din Moldova este o Asociaţie Obştească, apolitică și nonguvernamentală, înregistrată la Ministerul Justiției la 22 ianuarie 2002. Asociația activează în domeniul dizabilităţii, creează şi dezvoltă servicii pentru persoanele cu dizabilități, în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor cu dizabilități de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova organizează concurs deschis de achiziție de produse petroliere pentru alimentarea autoturismelor aparținând achizitorului. Combustibilul va fi oferit de Furnizor, conform solicitărilor Asociației, la pompă, în stațiile de alimentare - proprietatea ofertantului sau stații de alimentare partenere – de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în baza cardurilor de combustibil emise de furnizor.

Cerințe:

Cantitatea maxima de carburant (motorină) care se estimează a se achiziționa pe o perioada de 7 de luni este de  500 litri.

Specificarea tehnică a produselor petroliere solicitate: Motorină, vara–iarna; Punct de inflamabilitate: min. 550 C; Densitate la 200 C: max. 860,0 kg/m3; Viscozitate la 400 C: 2,00 – 4,50 mm2/s.

Livrabilele în urma furnizării produselor petroliere:

  • Bonul fiscal la fiecare alimentare;
  • Cardurile utilizate pentru alimentarea cu combustibil;
  • Factură fiscală lunară;
  • Produsele vor fi solicitate la stațiile de alimentare, în funcție de necesitățile Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova.

Termenii de prestare a serviciilor:

  • Serviciile vor fi prestate în perioada mai – noiembrie 2023.

Participanţii la licitaţie poate fi:

  • orice operator economic rezident sau nerezident, persoană fizică sau juridică de drept public sau privat ori asociație de astfel de persoane, care are dreptul de a participa, în condițiile Legii nr. 131/2015 privind achiziţiile publice (în continuare Legea nr. 131/2015), la procedura de atribuire a contractului de achiziţii publice.
  • orice operator economic care deține certificate, emise de organisme independente, prin care se atestă faptul că respectă standarde de protecţie a mediului.

Candidați eligibili:

În cadrul concursului pot să participe persoane juridice

Dosarul aplicantului la prezenta procedură de achiziție va conține obligatoriu:

  • Date generale despre entitate, inclusiv denumirea deplină, sediul/locația, date de contact, date bancare, administratorul Companiei, datele și numărul de telefon al persoanei de contact, alte informații relevante;
  • Copia autentificată a Extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice;
  • Copia autentificată a certificatelor de conformitate emise de autoritățile competente ce atestă conformitatea produselor petroliere, copiile autentificate ale certificatelor de calitate;
  • Lista autentificată a stațiilor de alimentare cu combustibil de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, indicând locația exactă a stației (adresa) și localitatea (eventual km și denumirea traseului);
  • Experiența în furnizarea produselor alimentare cu prezentarea portofoliului de clienți din ultimii 3 ani, inclusiv datele lor de contact;
  • Declaraţia privind existența/inexistența unui conflict de interese  (în cazul în care este stabilită o asemenea situație, documentul se va completa în formă liberă).

Oferta financiară:

  • se va prezenta prețul unitar pentru produsele petroliere din gama Motorină, prețul de comercializare din ziua depunerii ofertei comerciale, cu aplicarea discountului suplimentar.
  • Prețurile indicate de Participant în oferta financiară, vor fi stabilite obligatoriu în Lei MD, inclusiv T.V.A.;
  • Oferta  financiară ce nu va corespunde cerințelor înaintate, se va considera neconformă, cu ulterioară respingere a ei;
  • Valabilitatea ofertei financiare va fi de un termen de minim 30 zile.

Persoanele juridice interesate sunt încurajate să trimită dosarele la adresa: valentina.toporet@motivation-md.org cu mențiunea „Achiziție combustibil” până la data de 10 mai 2023, ora 17.00.

Cererile de informații despre acest concurs vor fi solicitate la adresa de email: office@motivation-md.org , Ludmila Iachim, director executiv.

 

Notă. În cazul în care oferta prezentată nu va întruni condiţiile concursului, nu se va conforma exigenţelor prevăzute de prezenta solicitare sau/şi nu va fi depusă în termenul limită indicat, oferta va fi respinsă fără a fi examinată.

În cazul în care se va recepționa o singură ofertă, MOTIVAȚIE va verifica dacă oferta este conformă din punct de vedere administrativ și tehnic cu cerințele stabilite în prezentul anunț și dacă oferta financiară se încadrează în bugetul disponibil. Dacă oferta nu este conformă, nu va fi luată în considerare.

Pe parcursul evaluării ofertelor, MOTIVAȚIE are dreptul de a solicita oricărui ofertant și alte documente sau informații suplimentare, cu scopul de a verifica și certifica veridicitatea informațiilor din cadrul ofertei depuse. În acest fel, MOTIVAȚIE încearcă să se asigure că informațiile din cadrul fiecărei oferte sunt reale.

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova promovează incluziunea și nu acceptă comportament discriminatoriu și orice formă de corupere. Toate persoanele juridice calificate sunt încurajate să aplice.

 

Informații cu accesibilitate limitată Operator de date cu caracter personal înregistrat cu nr. 0002733