Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Burse cu... voluntariat



Bursele sunt o investiţie serioasă pentru tineri, atât pentru cunoştinţe cât şi pentru... buzunar! Hai să fim oneşti, când aplicaţi pentru o bursă şi mai ales obţineţi premii băneşti, vă infloreşte inima. (O spun din proprie exeperienţă). Dar, până a ajunge la momentul de glorie, trebuie să munceşti mult. Conţinutul dosarelor e cam acelaşi pentru toate. Atenţie însă, eu nu vorbesc despre bursele de studii, ci de bursele noastre autohtone, care au menirea de a aprecia performanţele academice şi extra-curriculare ale elevilor/studenţilor. Să revin însă. După cum spuneam, majoritatea din ele au o formă standard a dosarului. Pe lângă diverse chestii birocratice gen, copie buletin, CV, adeverinţe de la decanat, tot felul de certificate de la profesori, certificat cu performanţă academică etc, dosarele capătă o valoare mai mare când conţin copiile diplomelor sau ale certificatelor aplicantului, de la diverse concursuri, seminare, training-uri sau alte activităţi din afara orelor de curs care demonstrează performanţe ale celui ce depune dosarul. De asemenea, dovezile muncii de voluntariat tot sunt binevenite şi trag greu la "cântarul" comisiei de evaluare. Atunci când participaţi la vreun seminar, training etc, puteţi cere confirmări de la organizatori că aţi participat la aceste activităţi. Deseori, unii profesori mai şceptici cer acest lucru, ca dovadă că studentul/elevul a lipsit de la ore (se mai întâmplă şi asemenea momente). 

Scrisorile de recomandare de la ONG-urile unde activaţi ca voluntar, tot sunt nişte dovezi ce demonstrează munca voastră civică!

Nu uitaţi, s-a dat startul depunerilor de dosare pentru Bursa de Merit, cea mai importantă bursă autohtonă care încununează studenţii cei mai buni ai ţării! Iată, v-am "vândut" un pont pentru a vă completa dosarul! :D Cât despre Bursa respectivă, informaţii mai multe puteţi găsi aici pe site, la secţiunea Burse! Baftă vouă!

 

Iuliana Mămăligă