Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

Promovarea serviciilor alternative de intretinere a copiilor abandonati si institutionalizati

Distribuie prietenilor:


 

Centru pentru Drepturile Copilului lanseaza proiectul "Promovarea serviciilor alternative de intretinere a copiilor abandonati si institutionalizati", prin care isi propune sa promoveze avantajele, necesitatile etc. a familiilor extinse, serviciilor de tutela-curatela, asistenta parentala profesionista, adoptia nationala si casele de tip familial ca servicii de alternativa internatelor si institutiilor rezidentiale.

In cadrul acestui proiect, Centru pentru Drepturile Copilului va organiza la 27-28 iulie 2007 un training pentru 10 jurnalistii din presa scrisa, TV si radio nationale si 6 jurnalisti mass-media locale. Participantii vor fi instruiti de experti nationali in jurnalistica, jurisprudenta si protectia sociala a copilului si vor fi informati despre problematica abandonului si institutionalizarii copiilor; aspectul juridic al problemei; avantajele crearii caminelor de tip familial si centrelor de zi ca alternativa a internatelor; scrierea articolelor cu impact la tema abandonului si institutionalizarii copiilor.

La finele lunii iulie a.c., pentru a stimula interesul jurnalistilor pentru tematica data, Centru pentru Drepturile Copilului va anunta un concurs de articole/reportaje la tema "Promovarea serviciilor de alternativa de intretinere a copiilor abandonati si institutionalizati" pentru jurnalistii din mass-media nationale si locale. Comisia de concurs va desemna trei castigatori care vor primi cate un dictafon digital si dictionare explicative. Rezultatele concursului vor fi anuntate in cadrul unei conferinte la sfarsitul lunii decembrie 2007.

In cadrul aceluiasi proiect, Centru pentru Drepturile Copilului va realiza trei investigatii jurnalistice despre situatia copiilor institutionalizati si consecintele abandonului asupra viitorului lor. Articolele vor avea o continuitate, fiind urmarit impactul acestora, cat si soarta persoanelor despre care vom scrie. Articolele de investigatie vor fi difuzate gratuit ziarelor nationale si locale care vor fi interesate in publicarea lor.

Proiectul "Promovarea serviciilor alternative de intretinere a copiilor abandonati si institutionalizati" este realizat de Centru pentru Drepturile Copilului cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chisinau.

Centrul pentru Drepturile Copilului este o organizatie neguvernamentala a carei scop principal este protectia juridica si de alta natura a copiilor si tinerilor. Beneficiarii Centrului pentru drepturile copilului sunt copii si tineri; specialisti care lucreaza cu copiii; Autoritatile Publice Centrale si Locale ce activeaza in domeniul protectiei drepturilor copilului; organizatii nationale si internationale etc.

Telefon pentru relatii: (+373 22) 29-63-05, 079561892,

e-mail: pr@copil.md

Irina Codrean, Manager PR

 

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet