Invitație pentru presă: Lansarea Campaniei Municipale Antisuicid ”Semne pentru viață”

Distribuie prietenilor:


Centrului de promovare a valorii vieţii „Mirt” din cadrul AO ”Altruism” împreună cu Direcţia Sănătăţii din Mun. Chișinău, partener principal şi coorganizator, invită mass media la evenimentul de lansare a Campaniei municipale astisuicid  ”Semne pentru viață”, care va avea loc la Porţile Sfinte (Arcul de Triumf) în  6 mai 2014 orele 12.00-14.00.

 Conferința de presă, dedicată lansării Campaniei, va avea loc la ora 13.05-13.20

Scopul Campaniei este de a sparge tăcerea, de a combate stigmele și clișeele în jurul fenomenului suicidului și de a informa publicul larg despre existenţa serviciului de asistenţă psihologică anonimă antisuicid online pe pagina web www.pentruviata.md

Obiectivul Campaniei este de a invita cetățenii, care au pierdut pe cineva drag suicidului, sau care se gândesc la sinucidere, precum și cei ce cunosc pe cineva care ar putea fi în pericol de a-și pierde viața suicidului, să apeleze după ajutor.

Totodată Campania urmărește mobilizarea locuitorilor Mun. Chișinău pentru a manifesta compasiune și înțelegere și a spune persoanelor, care trec prin situații dificile ”Tu nu ești singur!” și să încurajeze toate localitățile R. Moldova să lanseze campanii similare pentru a atinge obiectivul ”Zero suicide în R. Moldova”.

 Activităţile Campaniei se vor desfăşura în mai multe locaţii ale Mun. Chişinău între 6-8 mai 2014.

Programul lansării Campaniei:

12.00-12.15 Muzica și desene, distribuirea flaierelor

12.15-12.45 - Evoluarea tinerilor interpreți, dansatori - susținătorilor Campaniei

12.45 -13.05 - Hora pentru viață

13.05-13.15 - Conferința de presă

13.15-13.30 -  Instalarea semnelor pentru viață în zona Porților Sfinte. 

13.30-14.00 - Distribuirea  materialelor printate de către voluntari, muzică

 

Pentru contact:

info@pentruviata.md

069379000

Persoana de contact – Liuba Ceban

********

Statistic, în fiecare an R. Moldova pierde suicidului peste 500-700 de persoane, mulți dintre care sunt minori sau tineri. Și iar,ăși statistic vorbind, în fiecare caz de suicid sunt cel puțin 7-10 persoane, care suferă. Suferă în tăcere, fără să aibă ajutor și susținere, fără să-și exprime suferința. Credem că este datoria noastră a tuturor să confruntăm clișeiele și stigmele, cu care se confruntă aceste persoane, mai ales copiii și să îi susținem, să îi ascultăm și să spunem că le suntem alături.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet