Pizza italiană, adaptată la preferințele moldovenilor, în orașul Cahul



PIZZA Cahul minProduse de calitate și multă dăruire. Acestea sunt ingredientele unei pizza de succes. Secretele le-a descoperit antreprenorul Cristian Voina, din dorința de a pune la dispoziția oaspeților „Metropolis Pizza” din Cahul cele mai gustoase meniuri, care să le surprindă papilele gustative. Tânărul antreprenor de 27 de ani a fost ajutat de Asociația Obştească „Perspectiva” din Cahul să beneficiez de un grant, finanțat de UE și Suedia, pentru a-și dota localul cu aparate de aer condiționat. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană.

După ce a activat în calitate de chelner, barman, administrator și director de local, Cristian Voina a decis să se lanseze în afaceri în domeniul alimentației publice. Prima cafenea cu karaoke a inaugurat-o la 22 de ani. Acum, tânărul antreprenor gestionează o pizzeria chiar în inima orașului Cahul. „Metropolis Pizza” este divizată în mai multe zone diferite. Am amenajat o cafenea, un bar, un restaurant pentru cei care vor să se bucure de un spațiu liniștit, o terasă în aer liber și o sală de agrement pentru copii, dotată cu o cameră video, pentru ca părinții să-și poată monitoriza copii în timp ce se află în spațiul destinat pentru adulți. Camera video transmite imaginile în timp real, direct pe monitoarele amplasate în sala în care se află părinții. Am încercat să creăm toate condițiile necesare pentru ca oaspeții să-și poată petrece timpul confortabil în localul nostru”, afirmă fondatorul „Metropolis Pizza”.

Pizza 2 minAntreprenorul încercă să-și surpindă clienții cu meniuri delicioase, de aceea toate ingredientele utilizate sunt importate din Italia. „90 la sută din materia primă utilizată la producerea pizzei este adusă din peninsulă, inclusiv făina, cașcavalul, sosul și alte ingrediente secrete. Lucrăm doar cu produse calitative. Facem pizza după rețetele italiene, dar conținutul îl adaptăm la necesitățile pieței locale. Acum, lucrăm la o linie nouă, vrem să modificăm meniul și o să mai adăugăm câteva tipuri de pizza”, punctează Cristian Voina.

Toți cei care calcă pragul pizzeriei din Cahul se pot delecta și cu bucate tradiționale moldovenești. „Avem un meniu foarte variat: bucate din pește, din carne de pui, din carne de porc, multiple feluri de salate și deserturi”, spune antreprenorul.

Din dorința de a le oferi clienților cât mai mult confort, antreprenorul a reușit să beneficieze, în cadrul „Fondului de Susținere al Antreprenoriatului pentru Tineri Cahul”, de un grant de 3000 de euro, care a permis instalarea aparatelor de aer condiționat. Proiectul, implementat de Asociația Obştească „Perspectiva„ este finanțat de Uniunea Europeană și Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene. „A fost chiar foarte binevenit acest grant, am făcut unele economii, dar cel mai important este că suntem mai independenți de alte structuri administrative. Aceste dispozitive îmi oferă posibilitatea nu doar să răcoresc încăperile în timpul verii, dar și să le încălzesc iarna. Din grant am reușit să confecționez și câteva meniuri din lemn. Totodată, instruirile în domeniul antreprenorial îmi sunt de mare folos în activitatea zilnică”, precizează Cristian Voina.

Suportul european l-a impulsionat pe tânăr să-și dorească să investească mai mult în sfera serviciilor de alimentați publică din Cahul. „Aș vrea foarte mult să mai deschid o pizzerie, dar să fie specializată doar în livrări, nu un local tradițional cu deservire pe loc. Sunt optimist și sper că acest lucru îmi va reuși. Mi-ar plăcea să fie o rețea națională, pentru toți consumatorii din republică, nu doar pentru Cahul. În acest mod, aș putea deschide mai multe locuri de muncă și contribui la dezvoltare țării”, menționează antreprenorul.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării", proiect implementat de către Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.