Cumpărături cu generozitate



Angelus6 minFructe, legume, ceai, miere de albine, nuci şi multe alte bunătăți. Toate le puteți găsi în magazinul Angelus Agro din Chișinău, deschis de principalul furnizor de îngrijiri paliative din Republica Moldova, Fundația „Hospice Angelus”. Cei care deschid ușa magazinului nu doar își fac plinul cu produse de calitate, dar și ajută persoanele care suferă de maladii incurabile, incluse în programul de îngrijire a organizației.
Din cauza pandemiei, Fundația „Hospice Angelus Moldova” a fost nevoită să anuleze toate evenimentele de caritate planificate pentru această perioadă. Pentru a asigura continuitatea serviciilor de îngrijiri paliative, oferite gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile, organizația a deschis o afacere socială.
„Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” a fost implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene și Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene. Am obținut un credit nerambursabil de 30 de mii de euro. Afacerea socială are menirea de a îmbunătăți calitatea vieții beneficiarilor Centrului de Îngrijiri Paliative și Pediatrice „Casa Angelus” prin suplimentarea necesarului de fructe și legume proaspete și asigurarea , din vinderea surplusului, a continuității activității Centrului și Fundației”, spune Natalia Carafizi, directorul executiv „Hospice Angelus Molodva”.
Angelus3Produsele pot fi comandate şi online cu livrare la domiciliu. Legumele, mai exact roșiile, castraveții și ardeii, sunt crescute în cele două sere din grădina Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus” din Isacova, Orhei. „Una dintre sere este cu zarzavaturi, roșii de soiuri obișnuite, dar și roșii cherry, iar a doua cu castraveți. Pentru obținerea fructelor a fost plantată o livadă cu 180 de copaci, care va da roade peste 4-5 ani”, mai adaugă Natalia Carafizi.
„Ideea deschiderii afacerii sociale a venit de mai demult, s-a copt între timp. În magazinul nostru se găsesc fructe și legume de cea mai bună calitate, direct de la producător, iar fructele exotice ne sunt livrate de importatori de încredere”, spune Cristina Cuciurca, PR manager, „Hospice Angelus”.
Fundația acordă servicii medico-sociale gratuite pentru 2500 de persoane cu boli incurabile, inclusiv cancer. De îngrijiri beneficiază anual aproape 300 de copii și tineri.


Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării", proiect implementat de către Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.