Uniunea Europeană a adus mai aproape produsele bio locuitorilor din Ialoveni



Am apreciat întotdeauna magazinele mici, care încearcă să aducă produse rare, unice, de calitate, la preț bun, accesibile tuturor. Am prețuit mereu când acestea țin cont de faptul că oamenii modești trebuie și ei să-și permită lucruri de calitate. Tanya Seul și superbul său magazinaș Soul Market, situat în centrul orașului Ialoveni, vin să ne convingă că frumusețea sufletului nu cunoaște limite.

Soul Market nu este o afacere, ci mai degrabă o pasiune, pasiune pentru comerț și devotament față de client. Tanya este o adevărată profesionistă, căci datorită măiestriei sale, fiece client care-i calcă pragul pleacă mai fericit și împlinit. Micile minuni simple, create cu multă dragoste și grijă de către diverși producători locali, inclusiv de asociații obștești, știu să răsfețe și să bucure atît ochiul, cât și inima cumpărătorului, completând totodată frumos cele mai importante momente din viața fiecăruia din noi. Acest proiect de suflet atrage prin varietatea articolelor, originalitate, dar mai ales prin atitudinea sa de a încuraja și promova antreprenoriatul social din Moldova.

Ideea afacerii constă în deschiderea unei magazin tip gheretă, în care sunt comercializate produse autohtone de la micii fermieri și producătorii locali, a căror produse nu le găsești în rețelele de magazine mari, unele produse sunt la etapa de testare a pieței. Pe lîngă produsele micilor producători (uleiuri, fructe uscate, produse apicole, ceaiuri din plante, pesmeți artizanali, dulciuri, etc.), în magazin pot fi procurate și produsele mai multor asociații obștești, ale persoanelor cu necesități speciale (torbe ecologice, coșuri, pungi, felicitări, săpunuri naturale, jucării, lumînari, etc.). Pentru iubitorii de cafea gustoasă, aromată din boabe naturale, vă îndemnăm să dați o fugă pe la Soul Market, iar Tatiana o sa vă deservească cu cea mai bună cafea!

Menționăm că începând cu 1 august 2018, în raionul Ialoveni se implementează proiectul „Fondul de susținere a antreprenoriatului pentru tineri Ialoveni”, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, proiect administrat de Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni. Proiectul presupune, atât instruiri în domeniul antreprenoriatului, cât și finanțarea sub formă de grant a proiectelor pentru lansarea și/sau dezvoltarea ideilor de afaceri, inițiate de tineri cu vârsta între 18 – 35 ani din localitățile raionului Ialoveni.

Soul Market, administrat de către Tatiana Seul, este una dintre cele șapte afaceri care a obținut finanțare în valoare de 3000 EUR, în cadrul proiectului menționat mai sus.

flag_yellow_high
Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană