Ultimele știri

Prev Next

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

20-07-2018

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

Ultimul curs din orar i-a transportat pe studenții ȘSAJ tocmai în satul Selemet din raionul Cimișlia. Scopul vizitei a fost documentarea și, în final, realizarea unui ziar despre și pentru sătenii acestei localități. Cei care i-au ajutat pe tinerii jurnaliști să descopere spiritul Selemetului au fost instructorii Petru Macovei și Angela Ivanesi. În acest an, alături și împreună cu discipolii noștri au lucrat mai mulți tineri, studenți la o școală de jurnalism din Germania. Pentru realizarea ziarului - de la concept și până la tipar -, discipolii ȘSAJ au avut la...

Read more

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

20-07-2018

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

  Anul 2017 a fost primul an în care, în Republica Moldova, persoanele fizice plătitoare de impozite au avut oportunitatea de a redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă. Centrul de Resurse Juridice din Moldova a făcut o analiză privind rezultatele primului an de implementare a mecanismului 2%. În primul an de implementare, 484 organizații necomerciale (413 asociații, fundații și instituții private și 71 culte religioase și părți componente) s-au înregistrat în Lista beneficiarilor 2%. Doar 302 din ele (circa 62%) au primit desemnări...

Read more

Pentru a treia oară, discipolii ȘSAJ au vizitat mai multe instituții media din București

20-07-2018

Pentru a treia oară, discipolii ȘSAJ au vizitat mai multe instituții media din București

Una dintre tradițiile frumoase, lansată în ultimii ani la Școala de Studii Avansate în Jurnalism, este vizita de studiu la București. Nici studenții din actuala promoție nu au făcut excepție, ei ajungând în cele mai importante redacții din România în zilele de 22-24 aprilie. Vizita a durat trei zile, timp în care jurnaliștii în devenire, dar și câțiva dintre foștii absolvenți, au văzut pe viu cum funcționează diverse instituții media de peste Prut. Tinerii s-au întâlnit cu mai mulți jurnaliști și i-au „descusut” pe aceștia despre secretele profesionale. Chiar în...

Read more

Un nou proiect-o nouă istorie...

DSC_0218blogmica

Institutul de Instruire  în Dezvoltare Millenium a desfăşurat un nou proiect, în perioada 14-22 octombrie 2011. Acesta a avut loc într-una dintre cele mai minunate localităţi ale Poloniei- Chmielno.

Pentru participare în proiect au fost selectaţi 5 tineri din Republica Moldova, care au împartăşit frumuseţea acestor zile alături de încă 23 de persoane din alte ţări: Polonia, Ucraina şi Letonia.

Proiectul este intitulat ,,Our Small Homelands” şi are la bază cultura specifica fiecărei ţări participante.

Fiecare zi din proiect, cu exceptia primei şi ultimei zile,care au fost destinate strict pentru acomodare, welcome party (petrecere de bun venit) şi farewell evening (seara de adio), erau dedicate uneia dintre ţări pentru a-şi prezenta tradiţiile conform repartizării anotimpurilor. Astfel, fiind 4 ţări şi respectiv 4 anotimpuri, fiecare ţară şi-a arătat măiestria în prezentarea tradiţiilor sale,corespunzător anotimpului lor:  Moldova: iarna, Ucraina: primavara, Letonia: vara si Polonia: toamna. Nefiind un concurs, participanţii acestor ţări au demonstrat cele mai bune şi variate capacităţi şi deprinderi, începînd cu bucătaria naţională, dansuri şi muzică şi terminînd cu costumaţii şi decoraţii. Fapt care a înfrumuseţat considerabil mersul acestui proiect. Astfel am avut parte de delicatesele culinare şi polca polonezilor, de minunatele piese ale ucrainenilor la instrumente muzicale,cum ar fi domra si bandura,precum şi renumiţii colţunaşi ai lor, de dansurile vesele ale letonienilor şi desigur cele mai gustoase bucate ale moldovenilor, ca la mama acasă, incălzind atmosfera cu o Ciuleandră şi desigur dansul Pinguinilor, care ca de obicei, a fost îndrăgit de către toţi.

Concluzionînd toate aceste zile într-o singură frază, ca unul dintre norocoşii care a participat în acest proiect pot confirma că a fost un proiect de valoare, ca toate celelalte ale acestei organizaţii.

Un proiect prin intermediul căruia fiecare dintre noi, a mai adăugat în inima lui nişte oameni dragi, în cartea lui de vizită o nouă experienţă şi în valiza de cunoştinţe, noi idei, aptitudini şi abilităţi.

 

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md