Agenda regizoarei și producătoarea de documentare din SUA, Melody Gilbert în Moldova în cadrul programului Creative Speakers Program



csp

În perioada 19-23 februarie 2024, regizoarea și producătoarea de film documentar, Melody Gilbert, vine cu vizită oficială în Moldova, cu suportul Ambasadei SUA. Experta va ține o serie de lecții deschise la Chișinău și Bălți, pentru experți și studenți din industria creativă în cadrul programului Creative Speakers. 

În agenda producătoarei și regizoarei americane sunt planificate lecții deschise, ateliere și sesiuni de mentorat cu specialiștii din industria creativă din Moldova, inclusiv o lecție deschisă pentru studenții și comunitatea de creatori din nordul țării, la nortek, în Bălți. 

Melody Gilbert este cunoscută în lumea întreagă ca una dintre cele mai neînfricate realizatoare de film documentar din cinematografia contemporană. Cu 13 documentare de lung metraj și numeroase scurtmetraje la activ, Melody cucerește publicul datorită profunzimii cu care își tratează subiectele și eroilor filmelor pe care le realizează.

Asociația Companiilor de Creație COR invită persoanele interesate să participe la următoarele activități:

19 februarie | Students Workshop: Make a Movie in an Hour (Chișinău)
Studenții ce învață Profesiile Viitorului vor participa la un atelier practică alături de Melody, unde vor învăța cum pot povesti o istorie în 30 de secunde cu ajutorul tehnicilor de filmare și a unui telefon.

20 februarie | Creative Industry Workshop
Melody va împărtăși experiențele acumulate în parcursul său profesional, concentrându-se pe lecțiile învățate. De asemenea, va oferi sfaturi valoroase destinate creatorilor și producătorilor de documentare. Participare - gratuită, cu înregistrare - link aici. imba de comunicare - engleza. Locație - Mediacor.

22 februarie | Students Workshop: Make a Movie in an Hour (Bălți)
La ora 13:30, la nortek, studenții USARB vor învăța de la Melody Gilbert cum să folosească telefonul pentru a filma și edita un scurt documentar (cu durata de 30 de secunde), aplicând tehnica ei specială. Participare - gratuită, cu înregistrare - link aici. Limba de comunicare - engleza. Locație - nortek.

23 februarie | Ecranizarea filmului documentar - „40 BELOW: The toughest race in the world”
Pe 23 februarie, la ora 18:00, va avea loc ecranizarea documentarul “40 BELOW: The toughest race in the world”. Participare - gratuită, cu înregistrare - link aici. Limba de comunicare - engleza. Locație - Mediacor.

În perioada 19 - 23 februarie Melody va avea disponibile și ore de consultanță. Pentru înregistrare, să accesați acest link.

Indiferent dacă proiectul dvs. se află în stadiul de concept sau într-o versiune brută, Melody poate oferi feedback pentru toate aspectele, de la materialele scrise și prezentări până la trailere și montaje preliminare.

În calitate de producătoare și editoare de filme, Melody Gilbert a fost nominalizată la premiul Emmy pentru „Beneath the Ink” și a obținut premiul Alfred I. duPont pentru „Love Them First”. În prezent, este producătoarea filmului „40 Below: The Toughest Race in the World” și producătoare-consultantă pentru „Queendom”.

Melody este și profesoară la Universitatea din Louisiana, unde predă Arta documentarului.


Acest eveniment face parte din Programul „Creative Speakers”, dezvoltat de către Asociația Companiilor de Creație (COR) cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova, organizat și găzduit de Mediacor.