Cum sa scrii o stire de ultima ora



Format si stil

Stilul trebuie sa fie concis, jurnalistic si cat mai captivant. Inchipuie-ti ca nu stii nimic despre organizatia ta. Este povestea suficient de atragatoare? Poate capta atentia cititorilor? Pe scurt, il poate tenta pe un editor asediat cu astfel de stiri?

Titlul

Titlul trebuie sa fie scurt, dar atragator si sa ofere o idee cu privire la subiect, in cateva cuvinte. Poti folosi titluri si pentru urmatoarele paragrafe, dar nu este obligatoriu.

Primul paragraf

Este foarte important ca acesta sa fie scurt, la obiect si de actualitate. Trebuie sa mentioneze cat mai clar cele cinci intrebari: cine, ce, unde, cand si de ce (in orice ordine). Acest paragraf trebuie sa aiba autonomie si sa fie cat mai concis.

Al doilea paragraf

Acesta trebuie sa ofere informatii in plus: fie detalii cu privire la cele discutate in primul paragraf, fie informatii noi.

Al treilea paragraf / alte paragrafe

Apeleaza la acestea numai daca ai mai multa informatie in plus. Acest paragraf poate cuprinde un citat dat de o persoana care este dispusa sa discute cu presa la cerere. Citatul trebuie sa aduca o perspectiva noua, de genul latura personala a subiectului pus in discutie. Alternativ, citatul poate fi dat de reprezentantul companiei care poate sublinia importanta subiectului intr-un limbaj puternic, autoritar, de exemplu:

"Exista la ora actuala 350 de oameni tineri care traiesc pe strazi in acest district, o crestere alarmanta fata de anul trecut", declara Janine Pearce de la centrul Trentby care ii ajuta pe tinerii fara adapost. "Asemenea cifre inlatura odata pentru totdeauna mitul prin care se vehicula ca nu exista persoane fara adapost in districtul nostru. Nu au pe cine sa se sprijine si au nevoie urgenta de ajutorul nostru."

Detalii de contact

Numele tau, functia, numarul de telefon de la firma, de acasa si de mobil ar trebui sa fie trecute cu bold la sfarsitul documentului. Pune la dispozitie un numar unde poti fi contactat si atunci cand nu esti la birou. Acest lucru poate contribui la publicarea stirii tale.

Informatii suplimentare pentru editori

Descrie-ti munca de caritate in cateva cuvinte. Pune la dispozitie orice informatii de baza sau statistici relevante. Mentioneaza si adresa site-ului tau, daca ai unul.

 

In baza textului preluat de pe stie-ul http://www.ejobs.ro