Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

ASOCIATIILE OBSTESTI URMEAZA SA TREACA PROCEDURA DE REINREGISTRARE

Distribuie prietenilor:


Asociatiile obstesti urmeaza sa se reinregistreze, pana la finele anului viitor, potrivit unor prevederi legislative care au fost adoptate, vineri, de Parlament.

Noile prevederi legislative stipuleaza ca asociatile obstesti, care pot fi reinregistrate gratis, vor putea desfasura activitate economica in exclusivitate pentru realizarea scopurilor si sarcinilor statutare. Totodata, acestea nu vor fi in drept sa procure complexe patrimoniale, iar veniturile obtinute nu vor putea fi distribuite intre membrii acesteia. In acelasi timp, veniturile pot fi folosite in scopuri filantropice.

Asociatiile obstesti urmeaza sa fie reinregistrate de Guvern in termen de un an si jumatate de la intrarea in vigoare a legii modificate. Totodata, organizatiile care nu se vor reinregistra, isi vor pierde statutul de persoana juridica.

De mentionat ca noile prevederi nu prevad reinregistrarea partidelor si a altor organizatii social-politice, sindicatelor, patronatelor, fundatiilor, organizatiilor religioase, organizatiilor cooperatiste si a organizatiilor create de autoritatile publice.

Sursa: http://www.reporter.md

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet