Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

GEORGE SOROS ESTE DEZAMAGIT DE SOCIETATEA DESCHISA MODERNA

Distribuie prietenilor:


George Soros, fondatorul prestigiosului Institut pentru o Societate Deschisa si care a cheltuit sute de milioane de USD pentru a liberaliza societatea, este dezamagit de actuala societate deschisa. Aceasta marturisire de senzatie a fost facuta de catre cunoscutul filantrop, marti, la Strasbourg, in cadrul unei sedinte a Scolii de Vara pentru Democratie a Consiliului Europei.

Soros afirma ca elementele unei societati deschise, asa cum sunt libertatea de expresie, mass media libera, societate civila etc., pentru care el a pledat mai multi ani, deja nu sunt sificiente. Motivul principal este manipularea realitatii de catre politicieni, asa cum a spus miliardarul. "Politicienii, prin definitie, trebuie sa manipuleze", sustine Soros, care a adaugat ca "politica este stiinta manipularii". Oamenii politici, in societatile democratice s-au invatat sa manipuleze foarte fin, prin urmare populatia percepe deja nu realitatea ci o realitate virtuala.
Din acest considerent, Soros a propus redefinirea conceptului de societate deschisa. El spune ca intr-o societate deschisa tentativele de manipulare din partea politicienilor trebuie de contracarat prin explicatiile de rigoare si prin ridicarea gradului de constientizare a realitatii. Iar actiunile politicienilor de manipulare trebuie sa fie sanctionate de catre alegatori.

Pe semne, la batranete acest sustinator al democratiilor in intreaga lume a inteles ca nu exista societati democratice ideale.

Sursa: http://oleg-cristal.blogspot.com

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet