„Diamond Challenge Moldova” și-a desemnat câștigătorii

Distribuie prietenilor:


 

 MG 7239

 

În acest weekend, a avut loc finala competiției naționale Diamond Challenge Moldova, la care a fost desemnată echipa ce va reprezenta R.Moldova în cadrul finalei celei mai mari competiții de antreprenoriat din lume dedicate liceenilor, care va avea loc la Delaware, SUA.

Diamond Challenge este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată elevilor cu spirit competitiv, ce au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia în practică. Pe parcursul a 6 luni de zile, echipele înregistrate în concurs sunt instruite gratuit în domeniul antreprenoriatului, beneficind de ajutor prin intermediul trainingurilor cu experți locali și internaționali și a curriculei on-line.

În cadrul finalei naționale, zece echipe au concurat pentru a obține premiul mare în valoare de $1000 și șansa de a reprezenta R. Moldova în cadrul finalei internaționale, la Youth Entrepreneurship Summit, ce va avea loc în luna aprilie, la Delaware, SUA.

Work Together s-a adeverit a fi echipa care a beneficiat de votul de încredere din partea juriului. Această echipă, în componența Corinei Pîrțac și a Nicoletei Ciumac, și-a propus crearea primului portal din lume pentru angajarea persoanelor cu autism. Echipa "Work Together" și-a setat drept scop, atât integrarea persoanelor cu autism în societate, cât și combaterea și prevenirea discriminarii acestora.

Pe locul II s-au clasat echipa: Moldo - Cariera, iar pe locul III: Heads’s Hands.

Finala Diamond Challenge Moldova a fost un spectacol al celor mai bune idei de antreprenoriat social, prezentate cu multă ingeniozitate și creativitate de către participanți. 

Republica Moldova are o reputație strălucită în cadrul marelor finale de la Delawere, SUA, unde în decurs de trei ediții a reușit să se clase în final. Readucem aminte că în luna aprilie 2016, echipa Do it for Bunica, a câștigat premiul mare în Statele Unite ale Americii, la categoria impact social, aducând acasă un premiu în valoare de $10.000, bani pe care echipa intenționa să-i folosească pentru a crea o platformă web destinată migranților din R. Moldova, unde aceștia pot găsi și plăti online tineri/adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești.

 

Pentru al cincilea an consecutiv, programul Diamond Challenge Moldova este implementat de către A.O. INVENTO cu susținerea financiară a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, în parteneriat cu Dreamups Innovation Campus, Corpului Păcii în Moldova și JCI Moldova.


logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: