Fundatia Orange si PNUD isi unifica eforturile pentru a ajuta copiii cu dizabilitati

Distribuie prietenilor:


Fundatia Orange Moldova si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au donat Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii din Chisinau un microbuz cu acces pentru scaune cu rotile.

Microbuzul este dotat cu o rampa pentru ridicarea scaunelor cu rotile, accesibila prin usa din spate, si 11 scaune, inclusiv patru scaune pentru copii cu deficiente locomotorii. Microbuzul costa 39,400 Euro si a fost procurat cu sprijinul financiar al Fundatiei Orange Moldova in cadrul proiectului PNUD "Dezvoltarea parteneriatului public-privat".

Kaarina Immonen, Coordonator Rezident al ONU si Reprezentant Rezident al PNUD Moldova: "Pentru noi este o onoare sa sustinem Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, care face un lucru extraordinar pentru a ajuta copiii cu nevoi speciale. Microbuzul pe care il oferim astazi este un alt exemplu de parteneriat de succes si de lunga durata cu Orange in Republica Moldova, datorita caruia putem ajuta persoanele si copiii cu dizabilitati, oferindu-le un acces mai bun la asistenta medicala si viata sociala".

Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii ofera servicii de ingrijire medicala si psihologica copiilor cu dizabilitati psiho-neurologice si fizice. Acesta gazduieste zilnic aproximativ 100 copii cu varste cuprinse intre 1 luna si 17 ani. Microbuzul cu acces pentru scaune cu rotile, oferit de Fundatia Orange si PNUD in Moldova, va transporta copiii cu dizabilitati, in special pe cei din familii vulnerabile, la Centrul pentru ingrijire si tratament. De asemenea, copiii din acest Centru vor putea merge la teatru, cinema, excursii si alte activitati de recreare.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundatiei Orange Moldova: "Deja al doilea an, Fundatia Orange Moldova este un partener fidel al Centrului Republican de Reabilitare pentru copiii cu deficiente locomotorii. Pe parcursul mai multor ani, am facut investitii majore in proiecte de educatie si de sustinere a copiilor cu dizabilitati din diferite institutii din tara. Astazi, facem inca un pas in dezvoltarea acestor proiecte, consolidand rolul nostru de actor social responsabil".

alt alt alt alt alt alt alt alt

Donarea microbuzului cu acces pentru scaunele cu rotile face parte dintr-un sir de initiative public-private dintre diferite agentii ONU si Fundatia Orange Moldova. In cadrul acestui parteneriat, au fost procurate o ambulanta pentru spitalul de urgenta din Lipcani si un tomograf pentru Institutul de Neurologie si Neurochirurgie din Chisinau.

 

Sursa: www.orange.md 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet