Ludobusul işi continuie activităţile în satele care au suferit în urma inundaţiilor .

Distribuie prietenilor:


Ludobusul işi continuie activităţile în satele care au suferit în urma inundaţiilor

din vara anului curent.

În data de 1 septembrie 2010 Asociaţia „Prietenii Copiilor” cu suportul UNICEF Moldova a dat start proiectului „Ludobusul – suport psiho-social copiilor afectaţi în urma inundaţiilor”.

Scopul proiectului este promovarea integrării sociale a copiilor afectaţi de inundaţii prin organizarea de activitati de animaţie psiho-socială în parteneriat cu APL.

După 3 luni de activitate a Ludobusului în cele 5 sate afectate în urma inundaţiilor (Obileni, Nemţeni, Leuşeni, Ghioltosu şi Goteşti) echipa de animatori-voluntari aduce copiilor activităţi noi şi deosebite de cele anterioare prin organizarea a 5 „Turneie de joc” şi 5 sărbătoari dedicate lui „Moş Nicolae” în perioada 22 noiembrie – 22 decembrie 2011.

Turneul jocului constă în următoarele etape: - anunţarea  jocului, - prezentarea participanţilor, - competiţia propriu-zis, - premierea învingătorilor. În fiecare din cele 5 sate beneficiare ale proiectului  se va organiza câte un turneu de joc în cadrul căruia se vor propune diverse ateliere, la care copii vor participa alături de părinţii lor pentru a cîştiga cît mai multe puncte cu care ulterior vor participa la „Marea licitaţie”. În cadrul atelierelor copii vor forma perechi cu părinţii, buneii sau fratele şi sora mai mare, pentru a putea participa la activitatea propusă, cei ce nu vor veni cu părinţii vor forma perechi între ei, pentru a asigura accesul la joc pentru toţi cei prezenţi.

În cadrul sărbătorii dedicată lui Moş Nicolae, ne propunem să organizăm jocuri-spectacol, la care vor participa atît copii cît şi părinţii acestora. Sărbătoarea v-a fi moderată de Prichindeii (animatori-voluntari), care îi vor ajuta pe copii să treacă cu brio de încercările Babei Cloanţa, care nu-i permite lui Moş Nicolae să le împartă copiilor cadouri. Iar pentru a fi siguri de succes, prichindeii îi vor îndemna şi pe părinţi să-şi ajute copii, participînd la concursurile propuse de Baba Cloanţa.

Credem că în urma acestor activităţi numărul părinţilor şi interesul lor faţă de activităţile desfăşurate cu Ludobusul să crească, acordînd astfel o atenţie mai mare copiilor săi, îmbunătăţind procesul de comunicare a acestora.

Deasemenea cadrele didactice vor participa la aceste activităţi, astfel avînd posibilitatea să-şi cunoască mai bine elevii şi părinţii,  să cunoască noi tehnici şi metode de lucru pe care le vor utiliza în practica lor de viitor.

* * *

Asociaţia „Prietenii Copiilor” este o organizaţie nonguvernamentală, constituită la 20 februarie 2002, ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, pe teritoriul Republicii Moldova. Misiunea Asociaţiei este valorificarea educaţiei non-formale şi promovarea culturii jocului pentru o dezvoltarea armonioasă a copilului.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Victoria Morozov

Responsabil relaţii cu publicul Asociaţia „Prietenii Copiilor”

Tel.:  +373 22 595931, GSM: +373 69379870

Email: victoria@prieteniicopiilor.md

 

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet