"Să fiu înconjurată de oameni cu scopuri mari este de o importanță vitală", interviu cu Vladlena Glavan, voluntară SPFM



223979_2196315383709_799039_nTânără ambițioasă și ingenioasă în ale cunoașterii, Vladlena Glavan este o persoană puternică și expansivă. Ea este voluntară a Societății de Planificare a Familiei din Moldova (SPFM) din 2009. Acum își face studiile la Facultatea de Științe Economice, specialitatea Bussines și Administrare, Universitatea de Stat din Moldova. Pasionată de fotografie, Vladlena tinde întotdeauna să se autoperfecționeze din toate punctele de vedere și să învețe din greșeli. Vă invit să o cunoașteți!

 

1. Vladlena, ce presupune voluntariatul pentru tine?

Voluntariatul presupune acțiunea omului de a-și vinde timpul și talentele, în calitate de monedă de schimb figurând o lume mai bună. Fiind sinceră, pot afirma că sunt o persoană materialistă, de aceea pentru mine voluntariatul este acea activitate menită să echilibreze balanța, să-mi amintească permanent că, deși practic totul în lume se învârte în jurul banilor, există totuși lucruri superioare, pentru că banii nu te fac să te simți mai bun, lucurile bune te fac să te simți mai bun.

 

2. Care sunt cele mai frumoase amintiri legate de activitățile tale de voluntariat?

Cea mai colorată amintire legată de activitatea mea de voluntariat este, fără îndoială, primul pas făcut în această lume, trainingul la care am fost instruită, din august 2009. Anume atunci am fost motivată să devin voluntară. Mie îmi place să o fac pe deșteapta, dar ca să poți face asta eficient, e nevoie să fii informat, anume de asta, instruirea este cea mai frumoasă amintire - o cantitate atât de mare de informație expusă într-o formă atât de reușită n-am mai primit niciodată până atunci. De asemenea, orele de informare pe care le-am desfășurat sunt amintiri de neuitat. Eu ador să vorbesc în fața publicului, iar plăcerea maximă primesc atunci când spun ceva interesant și important pentru acesta sunt ascultată.

 

3. Ce reprezintă Societatea de Planificare a Familiei din Moldova pentru tine?

Toți cei de la SPFM o să-ți spună că suntem o familie, asta e clar, multe organizații reprezintă o familie pentru membrii săi. Dacă e să vorbim ce e SPFM special pentru mine, pot să afirm că este o echipă cu un scop de bază bine-definit: informarea tinerilor în domeniul sănătății și drepturilor sexual-reproductive. SPFM este lumea în care am avut ocazia să descoper sexul și tot ce ține de el ( din punct de vedere teoretic, evident) și totodată acea scenă care mi-a dat posibilitatea să le transmit semenilor tot ce cunosc, iar asta e foarte important, pentru că e clar, tema sexului este una din cele mai frecvente la adolescenți și, din păcate, una din cele mai obscure, iar SPFM face să fie lumină.

 

4. Ce ai obținut din această organizație?

Cum am menționat și mai sus, cel mai important lucru pe care l-am obținut este informația și voi purta recunoștință veșnică persoanelor care mi-au oferit-o. Pe lângă, asta am cunoscut multe persoane și personalități, diferite, interesante, cu viziuni largi și scopuri mari. Eu, în general, sunt o persoană socială și este de o importanță vitală pentru mine să fiu mereu înconjurată de oameni cu care să pot polemiza, dezbate, iar SPFM mi-a făcut cunoștință cu astfel de oameni.Nu putem evita nici astfel de chestiuni importante precum: afirmarea ca lider, dezvoltarea artei oratorice, a calităților organizatorice - competențe fundamentale în societatea modernă pentru orice persoană de succes.

 

5. Transmite un mesaj tinerilor activi!

Dacă vă considerați personalități, dacă aveți o părere și aveți mereu ceva de spus, dacă considerați că ați putea să schimbați societatea spre bine, nu irosiți timpul și talentul scriind comentarii pe facebook și forumuri, începeți să activați! Și dacă cineva o să vă spună că voluntariatul este o pierdere de timp care nu se plătește, spuneții că nimicfacerea este și ea la fel.

Interviu realizat de Mircea Mitrofan,

departamentul Media SPFM

Logotip_SPFM