Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

Oameni care ajută oameni



 

Interviu cu Ion Rață- interpret, membru formației Catharsis
376087_175674689201404_100002766220327_224489_716688307_nArtiștii au cântat pe 9 aprilie la Filarmonica Națională în susținerea copiilor bolnavi de leucemie. Vedetele care au monitorizat acest acest de caritate sunt: Ion Suruceanu, Georgeta Voinovan, Alexei leahu, Ion Rață, Valy Boghean, Aura, Silvia Grigore, Basarabeasca, Natalia Proca, Angela Sirbu, Viorel Burlacu, Paralela 47.
Am reușit să discut cu interpretul Ion Rață, care ne vorbește în interviul ce urmează despre efortul unui grup de artişti de a procura aparataj medical pentru secţia de copii de la Spitalul Oncologic.

Care este semnificația acestui concert de caritate„Ajută viaţa să învingă”?
Genericul acestui concert sugerează și semnificatia lui, să ajutăm copilașii, care suferă de această boală, să le alinăm suferința,  să învingă durerea și să le susținem credința în ziua de mâine.
De ce a fost aleasă anume această categorie de copii aflaţi în suferinţă?
Nu conosc detaliile, cum s-a ajuns la aceasta acțiune, știu doar ca e inițiată de Alexei Leahu, am fost întrebat dacă mă alipesc și mi-am dat acordul.

Ce reprezintă aceaste campanii umanitare pentru dvs?
Sânt gesturi firești-omenești, care sensibilizează oamenii la greutățile celor suferinzi din preajma noastră. Doar implicându-ne fiecare în parte putem reuși.
Considerați binevenită activitatea de voluntar în viața unui artist? De ce?
Mișcarea de voluntariat e o formă de expresie firească, care poate fi exprimată printr-o simplă propoziție: „iubește-ți aproapele” și are o vechime milenară. La fel cum muzica pe care ne dorim s-o interpretăm este o expresie a sufletului, la fel și cultivarea sufletului prin facerea de bine e o datorie față de noi și comunitatea în care trăim.
Vă mulțumesc pentru interviu!
Realizat de Daniela Caraiman