Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a întreprins o vizită de lucru în raionul Nisporeni



proba

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională(ADR) Centru, Pavel Trofin, a însoțit marți, 16.05.2023, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale(MIDR), Lilia Dabija, într-o vizită de lucru în raionul Nisporeni.

În cadrul întrunirii pe care au avut-o cu primarii localităților din raion, au fost purtate discuții despre modernizarea infrastructurii regionale și oportunitățile de îmbunătățire a condițiilor de trai în localități. 

În cadrul ședinței s-a vorbit despre obținerea finanțării pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală în cadrul programului „Satul European" și „Satul European Expres", dar și despre dificultățile în procesul de aplicare și soluțiile pentru îmbunătățirea acestuia.

Proiectele de infrastructură a drumurilor în regiune a fost o altă temă abordată de ministru, fiind trecute în revistă măsurile realizate, precum și cele preconizate pentru anul curent. Lilia Dabija a menționat că pe parcursul anului 2023 sunt preconizate lucrări de construcție a trotuarelor pietonale pe drumul public național G89 R1 - Pîrlița - Nisporeni - G91, km 50,10,- 50,85 (s. Bărboieni, dreapta), specificând că pentru raionul Nisporeni, în anul 2023, sunt preconizate lucrări rutiere în volum 10,63 mil. de lei, bani alocați din Fondul rutier.  

În contextul vizitei la Nisporeni, ministrul a verificat și mersul lucrărilor la câteva obiective de infrastructură din localitățile raionului. Este vorba despre stația de pompare a apei tehnice și potabile din Grozești și stația de filtrare a apei care acoperă satele Grozești, Vărzărești și o parte din Nisporeni. Lilia Dabija a văzut cum merg lucrările de construcție a apeductului magistral  cu lungimea de 29, 8 de kilometri și construcția a 4 stații de pompare, 10 castele și a 6 rezervoare de apă, implementat de ADR Centru.

Directorul ADR Centru, Pavel Trofin, a subliniat importanța colaborării între agenția pe care o conduce și autoritățile locale, evidențiind angajamentul lor comun pentru dezvoltarea durabilă a regiunii. Ministrul Lilia Dabija a reafirmat sprijinul guvernamental pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională și a asigurat primarii că resursele necesare vor fi alocate în vederea îmbunătățirii infrastructurii și condițiilor de trai ale cetățenilor din raionul Nisporeni.

Totodată, ministra a văzut la ce etapă se află procesul de renovare a casei de cultura din satul Boldurești. Modernizarea acesteia este parte a proiectelor implementate în cadrul Programului „Satul European".

Vizita de lucru în raionul Nisporeni a constituit un prilej important de dialog și colaborare între reprezentanții ADR Centru, MIDR și autoritățile locale, demonstrând determinarea lor de a promova dezvoltarea regională și de a crea un mediu prosper pentru comunitățile locale.