30 de afaceri promițătoare vor fi susținute în cadrul Programului de Antreprenoriat Feminin IV



photo output 5

UN Women a dat startul celei de a patra ediții a programului de pre-accelerare dedicat antreprenoriatului feminin! 30 de idei de afaceri promițătoare vor trece timp de șase săptămâni printr-un proces intens de pre-accelerare a afacerilor, alături de mentorii programului. Astfel, ieri, 27 iulie, participantele, mentorii, partenerii și donatorii programului au avut ocazia să se întrunească în cadrul evenimentului de lansare oficială al programului.

În cadrul evenimentului oficial de lansare a Programului de Antreprenoriat feminin IV, fondatoarele celor 30 de afaceri care au trecut etapa de selecție, mentorii și donatorii programului au avut ocazia să se cunoască, să discute despre formatul programului, dar și să traseze împreună obiectivele instruirii. 

ab23.art 30

La fel precum și edițiile anterioare, domeniile de bază în care se încadrează cele 30 de echipe selectate sunt design vestimentar, educație, marketing, industria alimentară, agricultură, comerț și sănătate. 

În cadrul evenimentului de deschidere a fost prezent Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu suportul căruia au fost realizate primele două ediții ale programelor de antreprenoriat feminin. 

ab23.art 26Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, KATAYAMA Yoshihiro a menționat că în Japonia la fel se desfășoară programe care au drept scop susținerea antreprenoriatului feminin și numărul antreprenoarelor este într-o creștere continuă. Și este un semn bun că și în Republica Moldova lucrurile merg în aceeași direcție.

La fel, domnul Ambasador KATAYAMA Yoshihiro și-a exprimat aprecierea pentru faptul că împreună cu UN Women reușesc să susțină fetele și femeile din Republica Moldova să-și realizeze visele.

ab23.art 20Reprezentanta de țară a UN Women Moldova, Dominika STOJANOSKA, a subliniat „Consider că, ajutând femeile să-și dezvolte propriile afaceri, să creeze locuri de muncă pentru ele și pentru ceilalți, le ajutăm să devină mai încrezute în forțele proprii, să își crească veniturile, să devină independente financiar și să investească în necesitățile proprii, în bunăstarea familiei lor și în comunitate.

Grație abilităților noi obținute și sprijinului din partea mentorelor și mentorilor, antreprenoarele la început de cale capătă acces la o varietate de resurse, servicii și tehnologii moderne care avansează potențialul afacerii lor. Desigur, implementarea programelor de antreprenoriat feminin nu ar fi fost posibilă fără implicarea instituțiilor naționale, partenerilor de dezvoltare, ONG-urilor și sectorului privat, dar în special al donatorilor - Ambasada Suediei și Japoniei, cărora țin să le mulțumesc pe această cale.” 

photo output 6De asemenea, în cadrul evenimentului oficial de lansare a fost prezentată Online Women Entrepreneurship Academy, realizată în colaborare cu UN Women și cu sprijinul financiar al Suediei. Academia Online este formată din 12 lecții video și este destinată antreprenoarelor și antreprenorilor la început de cale și abordează subiecte precum: analiza pieței și a concurenților, produsul minim viabil, strategie de marketing, pitch deck, model de business, managementul echipei și previziune financiară.   

ab23.art 60

La fel în cadrul evenimentului echipa de implementare a Programului de Antreprenoriat feminin a prezentat rezultatele celor trei ediții anterioare. De asemenea, invitații evenimentului au avut ocazia să admire diversitatea produselor expuse de participantele celei de-a patra ediții de program. ab23.art 55

În concluzie, după finalizarea celor șase săptămâni de program de pre-accelerare a afacerilor, cele mai bune absolvente ale tuturor patru ediții vor fi selectate pentru participarea la primul accelerator de afaceri pentru femei din Republica Moldova. 

ab23.art 67Programul de Antreprenoriat Feminin (ediția IV) este un program intensiv de pre-accelerare, cu durata de șase săptămâni, orientat spre companiile fondate de către femei. Scopul programului este să ajute antreprenoarele să-și dezvolte produsele, să înregistreze primele vânzări și să atragă investițiile necesare. Programul de pre-accelerare oferă beneficii precum: instruire online și ateliere săptămânale; abordare individuală și consiliere psihologică; acces la instrumente digitale; la comunitatea de antreprenori/antreprenoare, experți/experte și la oportunități de finanțare.

ab23.art 73Pe durata ediției IV a Programului de Antreprenoriat Feminin, echipa XY Partners planifică să instruiască 30 de echipe, în perioada cuprinsă între 18 iulie, 2022 - 02 septembrie, 2022. Programul va culmina cu un eveniment oficial de încheiere. 

Acest program este implementat de XY Partners în colaborare cu UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) și cu susținerea financiară a Suediei.

ab23.art 91

ab23.art 107