CDEC a demarat un nou proiect în domeniul cetățeniei active în rândul tinerilor



„Laboratoare de cetățenie activă – suport pentru participarea tinerilor” este noul proiect implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) în cadrul Programului de Granturi 2022 pentru organizațiile de tineret, cu suportul Ministerului Educației şi Cercetării (MEC).

de pus prima

Scopul principal al proiectului constă în sporirea nivelului de implicare al tinerilor din raioanele Drochia, Bălți, Strășeni, Hâncești, Căușeni și Ceadîr-Lunga în soluționarea problemelor comunității locale și dezvoltarea activismului civic la nivel local. Realizarea obiectivelor va fi posibilă prin organizarea laboratoarelor de cetățenie active în aceste raioane, capacitarea abilităților tinerilor și a cunoștințelor în sfera voluntariatului, consolidarea dialogului dintre tineri și administrația publică locală (APL), dar și încurajarea desfășurării inițiativelor comunitare.

Activitățile proiectului urmează să fie realizate în perioada iunie - noiembrie 2022, în rezultatul cărora 60 de adolescenți și tineri (cu vârsta cuprinsă între 14-25 de ani), respectând principiul egalității și fără nici o discriminare, vor obține cunoștințe semnificative în domeniul activismului civic, voluntariatului și participarea civică la nivel local; dezvolta Laboratoare de cetățenie activă în localitățile lor; elabora analize (sondaje) de evaluare a necesităților reale și problemelor ce-i afectează pe tineri; colabora cu reprezentanții APL prin dialog constructiv; pune umărul la rezolvarea problemelor comunității; împărtăși bune practici cu semenii, etc.

“Acest proiect este foarte binevenit și mă bucur că ați pus accent pe aceste raioane, în mod egal. Noi vrem să se schimbe lucrurile, dar schimbarea pornește de la noi”, ne-a spus Ion Croitoru, lider comunitar regional și mentor pentru echipa de tineri din raionul Hâncești.

Proiectul „Laboratoare de cetățenie activă – suport pentru participarea tinerilor” este implementat de CDEC în cadrul Programului de Granturi 2022 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației și Cercetării (MEC).