Campania de monitorizare civică a activității carabinierilor cu titlul „ObservCarabinierul”



campania Oficiul Avocatului Poporului, în parteneriat cu Inspectoratul General de Carabinieri lansează Campania de monitorizare civică a activității carabinierilor cu titlul „ObservCarabinierul”.

Campania se va desfășura în perioada decembrie 2021 – martie 2022.

Campania are drept scop promovarea transparenței, eficienței și profesionalismului carabinierilor în acțiune, din perspectiva populației, cu accent pe observarea comportamentului acestora față de persoana reținută.

Oricine, este încurajat să accese butonul „Observ Carabinierul” ( http://ombudsman.md/observ-carabinierul/ ) pe site-ul www.ombudsman.md și să comunice faptele observate (pozitive și negative), inclusiv să anexeze imagini sau video-uri despre incidentele observate. Astfel, îndemnăm să contribuiți prin observare directă la procesul de monitorizare a activității carabinierilor cu privire la asigurarea drepturilor omului.

Dacă ați avut incidente legate de încălcarea drepturilor omului de către carabinieri, depuneți o cerere scrisă pe adresa Oficiului Avocatului Poporului, mun. Chișinău, str. Sfatul Țării, nr. 16, MD-2021. Campania de monitorizare civică este realizată în cadrul proiectului „Carabinierii pentru Drepturile Omului”, finanțat de Fundația Soros Moldova.