Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democrație!” nr. 1 (29) / 2021



A apărut nr. 1 (29) / 2021 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!”

Buletin informativ Nr. 1 29 2021Din sumarul acestei ediții:

  • INTERVIU: Corneliu Pasat, Șef adjunct, Direcția comunicare, relații publice și mass-media, Comisia Electorală Centrală – „Avem certitudinea că dreptul la vot în pandemie va fi asigurat și prin prisma incluziunii”.
  • INTERVIU: dr. Doina Bordeianu, directoarea CICDE – „Informarea corectă în domeniul electoral va rezulta un vot conștient și asumat”.
  • INTERVIU: Nicolae Panfil, Director de program, șeful misiunii de observare Promo-LEX al Alegerilor Parlamentare Anticipate din 11 iulie 2021 – „Promo-LEX recomandă crearea tuturor condițiilor de accesibilitate pentru alegerile din 11 iulie 2021”
  • A .O. „MOTIVAȚIE” din Moldova va capacita persoanele cu dizabilități din Șoldănești și Leova în domeniul electoral – „Motivarea persoanelor cu dizabilități din raioanele Șoldănești și Leova să fie active, să se implice în procesul democratic și să-și exercite dreptul la vot este unul din obiectivele proiectului „Cetățenii cu abilități votează pentru o țară fără dizabilități", lansat de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova în luna mai curent”.
  • Păreri și îndemnuri – „Nimeni și nimic nu ne poate lua dreptul nostru de a vota!”

Acestea, dar şi alte articole, pot fi citite în această ediţia a buletinului - https://bit.ly/35XQztg.

Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!” este o publicaţie care apare începînd din anul 2015 şi care îşi propune să devină o tribună de lobby și advocacy al comunității persoanelor cu dizabilități și oferă tuturor celor interesaţi o imagine de ansamblu asupra necesităților speciale și a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din Republica Moldova. Buletinul informativ îşi propune să faciliteze procesul de comunicare cu autorităţile şi societatea civilă pentru a spori gradul de accesibilitate, incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, dar și pentru a promova un comportament pro-activ al acestora în viața comunitară.

Pentru informații suplimentare: Victor Koroli, Director Proiect, +373 69252453, vkoroli@gmail.com

Această publicație a fost realizată în cadrul proiectului Campanie de educație civică și electorală în contextul alegerilor parlamentare anticipate 2021 „Incluziunea socială a alegătorilor cu dizabilități între așteptări, bariere, obstacole, declarații, promisiuni, realizări și valori împărtășite”, implementat de Alianța INFONET, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Conținutul acestei publicații nu reflectă neapărat opiniile donatorului.