Start campaniei de educație ecologică prin derularea activității de plantare a copacilor în comuna Antonești, raionul Cantemir



 

Start campaniei de educație ecologică prin derularea activității de plantare a copacilor în comuna Antonești, raionul Cantemir

Marcarea lansării campaniei de educație ecologică în cadrul proiectului ”Citizen engagement in community development addressing challenging environmental issues (Implicarea cetățenilor în dezvoltarea comunității și a problemelor de mediu)” a fost realizată prin implicarea locuitorilor com. Antonești din raionul Cantemir la plantarea copacilor în zona de recreere a localității.

Acțiunea de plantare a fost desfășurată de voluntarii și fermierii din comună. ”Ne bucurăm de fiecare schimbare spre bine în comuna noastră. Terenul acesta a fost în stare dezastruoasă mai mulți ani, amenajarea corespunzătoare prin plantarea copacilor este binevenită și chiar necesară.”, a menționat Ion Dănăilă, locuitor al com. Antonești.

Următorii ani, această zonă de recreere va bucura locuitorii cu aspectul peisagistic verde și îmbunătățirea calității aerului ]n comunei.

Campania de educație ecologică va dura până la mijlocul toamnei 2021 și se va concentra pe educarea populației în domeniile protecției mediului, planificarea dezvoltării comunitare și gestionării deșeurilor solide. Acest proiect va susține abilitarea comunitară a localităților rurale și va fi implementat până în octombrie 2021. Prezentul proiect își propune să soluționeze problemele critice ale localităților rurale și să încurajeze și implice locuitorii în rezolvarea problemelor de mediu cu care se confruntă, astfel dezvoltându-se comunitatea în care trăiesc.

Acest proiect este finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Programului de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei (ADC) și este implementat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC).

 

177438036 173999067913814 5955052717264143491 n