MPay și Visa lansează campania de informare „Ai grijă de banii tăi cu Visa și MPay!” pentru a spori securitatea plăților online din Republica Moldova



Cover foto Ai grija de banii tai cu Visa si MPayCampania comună Ai grijă de banii tăi cu Visa și MPay! va avea loc în perioada 10 februarie - 10 aprilie. Chatbot-ul Ion, asistentul financiar interactiv, îi va ajuta pe consumatori să își verifice cunoștințele despre securitatea plăților și să învețe cum să se protejeze de ingineria socială și de escroci în timp ce fac cumpărături online

Chișinău, 11 februarie 2021 - Visa în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică lansează campania de informare privind siguranța plăților online și protecția datelor confidențiale. Campania de sensibilizare este organizată sub formă interactivă, prin joc educativ de securitate financiară, disponibil pe platforma Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay (www.mpay.gov.md). Participanții la joc își pot testa cunoștințele în materie de securitate financiară digitală și pot învăța cu ușurință regulile de bază privind siguranța online, devenind utilizatori digitali bine informați.

Pentru a accesa jocul educațional online, utilizatorii sunt îndemnați să viziteze pagina education-bot-md.infocus.company și să își verifice cunoștințele privind propria lor securitate împreună cu asistentul financiar virtual Ion. Chatbot-ul va deveni un ghid către lumea securității plăților, utilizând exemple din viața reală, care îi va ajuta pe consumatori să înțeleagă cum să identifice fraudatorii.

Sporind securitatea, Visa dezvoltă continuu noi platforme și îmbunătățește instrumentele și canalele de comunicare pentru a sensibiliza și educa sistematic consumatorii în ceea ce privește taxele de securitate. Acum, în noua eră a fraudei, securitatea are un rol foarte important. Escrocii devin din ce în ce mai sofisticați în utilizarea noilor tehnologii și sunt creativi, atunci când vine vorba de fraudă în ingineria socială. Scopul acestei campanii educaționale este combaterea metodelor de inginerie socială, care au devenit recent, unele dintre cele mai grave amenințări.

„Pe parcursul mai multor ani, Visa și-a îmbunătățit sistemul de securitate. Urmărind schimbările globale și îmbunătățind continuu tehnologiile noastre, ne asigurăm că securitatea plăților digitale este asigurată de mai multe niveluri de protecție. Suntem bucuroși să vedem nivelul ridicat de interes în Republica Moldova din partea guvernului, a partenerilor și a băncilor în domeniul alfabetizării financiare a consumatorilor și suntem gata să împărtășim experiența și tehnologiile noastre pentru atingerea obiectivului reciproc - educarea utilizatorilor noștri să plătească într-un mod sigur și rapid”, a menționat Svitlana Chyrva, Country Manager pentru Ucraina, Belarus și Republica Moldova.

Pentru a urmări campania, vă rugăm să vizitați canalele de comunicare ale AGE: Facebook, Instagram, LinkedIn și Twitter. Timp de două luni, MPay va informa publicul despre cele mai recente trucuri și metode de manipulare utilizate de escroci prin inginerie socială. Pe durata campaniei, experții Agenției de Guvernare Electronică vor oferi cetățenilor sfaturi utile și îi vor ajuta să navigheze în siguranță, să profite de oportunitățile din lumea online complexă, să păstreze datele confidențiale departe de fraudatori și să rezolve dificultățile existente în efectuarea plăților online. Acțiunea, de asemenea, face parte din abordarea comunității internaționale cu privire la marcarea anuală a securității internetului în februarie (Ziua Internetului mai sigur). Anul acesta, evenimentele globale vor avea loc sub egida sloganului „Împreună pentru un internet mai bun”.