INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA. Lansarea lucrărilor de construcție pentru proiectele finanțate de Uniunea Europeană (UE) privind eficiența energetică (EE) a Liceului „Ion Vatamanu” din municipiul Strășeni și îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă



drapel steag fanion ue 1

CINE:             

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Consiliul Raional Strășeni și Primăria orașului Călărași

CE:                 

Invită instituțiile mass-media la evenimentul de lansare a lucrărilor de construcție pentru proiectele finanțate de Uniunea Europeană (UE) privind eficiență energetică (EE) a Liceului „Ion Vatamanu" din municipiul Strășeni și îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și de canalizare în orașul Călărași. 

CÂND:           

Marți, 9 februarie 2021. 

UNDE:

  • Ora 13.00, municipiul Strășeni, în curtea Liceului  „Ion Vatamanu", pe adresa:  str. Mihai Eminescu 78; 
  • Ora 16.00, orașul Călărași, în fața Primăriei, pe adresa:  str. Mihai Eminescu 19. 

DETALII:       

Proiectele privind „Sporirea eficienței energetice a Liceului „Ion Vatamanu" din municipiul Strășeni și „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași" sunt finanțate de Uniunea Europeană.

Măsurile investiționale sunt implementate în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) - cu suportul Agenției de Dezvoltare Regională Centru - în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și sprijinit financiar de Guvernul German (BMZ).

Valoarea totală a proiectului privind „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași" este de 1,72 milioane Euro, dintre care 1,37 milioane Euro - acordați de UE, și 353 000 Euro - contribuție locală. Aproximativ 1500 locuitori ai orașului Călărași vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă, iar 5700 locuitori de servicii de canalizare.

Valoarea totală a proiectului privind „Sporirea eficienței energetice a Liceului „Ion Vatamanu" din municipiul Strășeni constituie 1,2 milioane Euro, dintre care 1,1 milioane Euro acordați de UE, și 102 000 Euro - contribuție locală. Numărul total de beneficiari sunt peste 650 de elevi, profesori și angajați auxiliari ai Liceului.

CONTACTE: 

Lilia Țurcan, specialist în comunicare, ADR Centru, tel.: (+373) 797 17 336e-mail: lilia.turcan@adrcentru.gov.md