Lansarea Concursului Online ”Materiale media realizate de tinerii jurnaliști/ Youth Media Marathon Bălți”



AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”  în parteneriat cu Asociația Obștească ”Asociația Reporterilor Media Nord” portalul de știri Nord News și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectului „Youth Media Marathon Bălți”  în perioada august  2020 – martie 2021.

Timp de 5 luni, 12 tineri au fost abilitați în domeniul artei jurnalistice prin prisma analizei contribuției UE în dezvoltarea serviciilor publice de calitate. În toamna anului 2020, tinerii au participat la un curs de 4 training-uri tematice, organizate de AO CIDP ANIMA cu implicarea experților de la portalul de știri NordNews.

Tinerii s-au regăsit la diferite atribuții din viața jurnalistului, venind cu aport special la elaborarea materialelor tematice pentru Concursul lansat. Aplicările pentru Concurs, au fost recepționate de la 4 echipe participante la cursul de abilitare desfășurat în toamna anului 2020 cu susținerea experților din cadrul AO Asociația Reporterilor Media Nord.

Concursul se desfășoară pe platforma online Fb https://www.facebook.com/CIDPAnima/?modal=admin_todo_tour , în cadrul evenimentului deschis ”Materiale media realizate de tinerii jurnaliști/ Youth Media Marathon Bălți” în perioada 01-10 februarie 2021. Jurizarea are loc prin intermediul lik-urilor (materialele video au fost încărcate pe eveniment de organizatori).

În data de 10 februarie 2021, orele 24:00 va fi stopat procesul de votare. Poziționarea echipelor în cadrul concursului, va fi făcută publică în data de 11 februarie pe rețelele de socializare al organizației și pe pagina web anima.md.  

Concursul se desfășoară în conformitate cu  Regulamentul Concursului, care poate fi studiat pe pagina web anima.md http://anima.md/2021/02/01/ghid-concurs-online-de-materiale-media-realizate-de-tinerii-jurnalisti-youth-media-marathon-balti/ .

Concursul este destinat echipelor de tineri abilitați în cadrul cursului de durată în  proiectul ”Youth Media Marathon Bălți”.

Astfel, astăzi, cu drag vă prezentăm 4 lucrări al echipelor tinerilor jurnaliști în cadrul evenimentului fb ”Materiale media realizate de tinerii jurnaliști/ Youth Media Marathon Bălțihttps://fb.me/e/11we0ofkW.

Vă îndemnăm să faceți cunoștință cu materialele prezentate la concurs și să susțineți tinerii activiști cu aprecieri.  

 

Câștigătorii concursului vor fi desemnați după numărul de ”Like-uri” la materialul propus la concurs, din cadrul evenimentului pe Fb ”Materiale media realizate de tinerii jurnaliști/ Youth Media Marathon Bălțihttps://fb.me/e/11we0ofkW

Toate echipele vor fi invitate la ”Gala tinerilor începători în jurnalistică”, unde vor fi certificați și premiați pentru implicare și dedicație. Gala va avea loc în luna martie 2021.

Pentru detalii, accesați https://www.facebook.com/CIDPAnima/?modal=admin_todo_tour , sau pagina web anima.md

______________­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

#ÎmpreunăMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #MLPS, #DezvoltareRegionala, @GIZMoldova

 civic Media concurs 01.02.2021