Comunitățile din sudul țării „țin mâna pe puls” în ceea ce ține implementarea planurilor pentru sporirea transparenței bugetare la nivel localÎn perioada 10 – 18 decembrie 2020, în 5 comunități din sudul Republicii Moldova, a avut loc exercițiul de analiză si evaluare a implementării planurilor pentru sporirea transparenței bugetare în comunitate.

Având în vedere că este un sfârșit de an, autoritățile locale si reprezentanții coalițiilor locale din comunitățile Baurci, Tomai, Vulcănești, Gaidar, Ceadîr Lunga, au ținut să evalueze implementarea activităților incluse în plan pentru anul 2020.

Exercițiul de analiză a permis lansarea discuțiilor pe marginea îmbunătățirii unor sau altor aspecte de implementare al planului pentru anul 2021.

Este de menționat că în pofida unui an destul de dificil, care a adus un sir de provocări pentru fiecare comunitate în parte, totuși nivelul de realizare al planurilor pe sporirea transparenței bugetare este unul de succes și se ridică în mediu la 85 %din numărul total activităților propuse pentru realizare în anul 2020.

Vă reamintim că la începutul anului curent, cu suportul logistic oferit în cadrul programului Bugetul meu, în 5 comunități sus menționate au fost elaborate planurile pentru sporirea transparenței bugetare pentru APL si Coalițiile Locale. Planul Coaliției locale a ținut nemijlocit să asiste APL în procesul integrării modelului unei mai bune guvernanțe bugetare la nivel local.

Menționăm că sesiunile de evaluarea implementării planurilor au fost organizate cu suportul logistic al Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în cadrul programului Bugetul Meu.

Proiectul Bugetul Meu – „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.”