AMBASADORII ECO(logiei) au exersat în tehnica de informare de la ”egal la egal”



AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”  în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectul „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative”  în perioada septembrie 2020 – iunie 2021.

În ultimele zile din luna noiembrie  2020, 7 tineri Ambasadori ai ECO (logiei), din municipiul Bălți, au fost instruiți în cadrul celui de-al doilea capitol al cursului de formare a Educatorilor de la „egal la egal” în domeniul ecologiei/serviciilor publice locale de calitate.

În timpul zilelor de formare, tinerii au elaborat Agendele de activitate de la ”egal la egal”, pe care le vor prezenta semenilor săi, în următoarele câteva luni. Cu scopul de a abilita tinerii Ambasadori în tehnica de informare de la egal la egal, aceștea timp de 2 zile au exersat în fața colegilor săi, primind de fiecare dată feedback și sugestii. Tinerii au calculat energia care este consumată de un bec incandescent ș unul led, și au concluzionat eficiența celui din urmă de 2,5 ori la același timp de utilizare. Au vizionat un material video informativ, realizat de experții de la Nord News, referitor la energia verde produsă în regiunea de nord al țării și instalațiile moderne, panourile fotovoltaice și turbinele eoliene. În baza acestui material, tinerii au elaborat întrebări de lucru cu publicul, și le-au experimentat cu colegii. La final de curs, participanții au venit cu urări de bine pentru colegi și au urat succese în realizarea orelor de la egal la egal. În timpul cursului, tinerii au participat și la activități de consolidare a spiritului de echipă, prin implicarea lor la activități de tambuilding și petrecerea timpului util și relaxant.

Urmează să fie organizate 35 de ore informative în rîndul semenilor săi în școli, pentru cca 700 tineri din municipiul Bălți, în anul școlar 2020-2021, cu susținerea unui Mentor din echipa de implementare a proiectului.

Elena Gaina, ambasadoare eco: „Eficiența energetică prietenește cu mediul și cu bugetul personal. Dacă cunoști aceste reguli de aur - și le aplici, viața devine mai simplă”.

__________________

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” beneficiară a Programului de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului în regiunea de dezvoltare Nord sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO ”CASMED”.

#EU4Moldova, #ÎmpreunăMaiPuternici, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #UEpentruSocietateaCivilă#MLPS, #DezvoltareRegionala, GIZ Moldova, European Union in the Republic of Moldova public of Moldova Pro Cooperare Regională CASMED

 Ambasadorii Eco II