Cine sunt AMBASADORII ECO(logiei) în municipiul Bălți



AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectului „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative” în perioada septembrie 2020 – iunie 2021.

7 tineri Ambasadori ai ECO(logiei), din municipiul Bălți, sunt antrenați în cursul de formare a Educatorilor de la ”egal la egal” în domeniul ecologiei/serviciilor publice locale de calitate. În lunile septembrie și octombrie echipa Ambasadorilor se întrunesc săptămânal pentru a se familiariza cu scopurile de activitate a inițiativei, formarea spiritului de echipă și trasarea pașilor de activitate pe viitor. Urmează să fie organizate 35 de ore informative pentru semenii săi în școli, pentru cca 700 tineri din municipiul Bălți, în anul școlar 2020-2021, cu susținerea unui Mentor din echipa de implementare a proiectului.

În scopul organizării și desfășurării cu succes al orelor informative, au fost semnate 7 acorduri de colaborare cu Instituțiile de Învățământ din Municipiu Bălți.

La data de 23 octombrie, echipa Ambasadorilor s-a întrunit pentru a elabora logoul care iar reprezenta misiunea. Tinerii au discutat despre modalitatea cea mai eficientă de transmitere a informației pentru semenii săi, și-au ales cîteva teme pentru acasă. Astfel, la sfârșit de octombrie – început de noiembrie, Ambasadorii vor participa la Cursul de formare a educatorilor de ”la egal la egal” în urma căruia vor lua start orele informative în școlile partenere.

Adrian Romanciuc, ambasador eco: ”Noi tinerii suntem model pentru cei din jur, și prin promovarea valorilor eco în rândul semenilor creștem considerabil nivelul de conștientizare și atitudine al acestora față de mediu și serviciile publice de calitate”.

Pentru a urmări activitatea Echipei Ambasadorilor ECO(logiei) accesează:

https://www.facebook.com/CIDPAnima

__________________

Proiectul „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative”  implementat de AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” benificiară a Programului de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului în regiunea de dezvoltare Nord sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO ”CASMED”.ACt 1.3 foto 23.10.2020