Discutii utile in cadrul mesei rotunde „Cetateni informati - comunitate puternica”



Recent, în sala de ședinte a primăriei orașului Fălești, Asociaţia Obsteasca "CUTEZATORUL" a organizat o masă rotundă dedicată procesului de guvernare în orașul Fălești, asigurare a transparentei activității primărirei și a Consiliului local, dar și rezultatelor generate în cadrul proiectului „Parteneriat pentru buna guvernare și dezvoltare locală a orașului Fălești”.

La eveniment au participat 24 de reprezentanți ai societății civile, autorităților publice locale, instituțiilor publice, organizațiilor de tineret, mass-mediei, dar și a Coaliției Locale pentru transparență bugetară, creată în cadrul acestui proiect. La activitate, pe linga primarul or. Falesti, au participat si trei primari din localitățile Albinetul Vechi, Pruteni și Sărata Veche.

Pe linga rapoartele prezentate de managerul proiectului Victor Cimpoies si membra Coalitiei locale pentru dezvoltare bugetara Larisa Bazilevschi, primarul orasului , Alexandr Severin, a prezentat informatia cu privire la executarea bugetului urbei in anul 2019 si rolul APL in implicarea cetatenilor in guvernarea locala si dezvoltarea comunitara.

Participantii au fost informati despre progresul implementarii proiectului, rezultatele generate in cadrul lui, au invatat ce este buna guvernare la nivel local si cum sa participe mai activ la viata urbei, implicind cetatenii in acest proces, cum activitatea primariei si Consiliului local Falesti sa devina mai transparenta si mai aproape de cetateni.

Proiectul respectiv are scopul de a îmbunătăți activitatea transparentei administrației publice locale din orasul Falesti. Concomitent, beneficiarul proiectului își propune să sporească cu cel putin 20 % nivelul de informare și implicare a cetățenilor în procesul bugetal, să elaboreze mecanisme, ce facilitează participarea civică la guvernarea locala, dezvoltand in acest scop, capacitățile a peste 250 reprezentanți ai APL, instituțiilor publice și societății civile.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), prin intermediul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” si partenerului regional Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”.

#dezvoltmd#EuropeanUnion#CivilSociety