Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel” lansează campania de informare „Tata, Mama mă iubesc!”



În contextul Zilei internaționale a copilului, marcată anual la 1 iunie, Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel anunță lansarea campaniei de informare - „Tata, Mama mă iubesc!”. Campania va fi desfășurată în cadrul Proiectului Prevenirea violenței și neglijării asupra copilului prin implementarea programelor de parentalitate pozitivă în Republica Moldova, finanțat de Fundația OAK prin intermediul Fundației Est-Europene în cadrul Proiectului „Abordarea violenței domestice în Republica Moldova”.

Campania Tata, Mama mă iubesc!” este adresată părinților și îngrijitorilor non-parentali cu scopul de a-i informa cu privire la principiile Programului Internațional de Dezvoltare a Copilului (ICDP). Programul ICDP este conceput pentru a influența și a îmbunătăți calitatea comunicării și relațiile dintre părinți/ îngrijitori cu copiii, prin aplicarea practică a principiilor de interacțiune pozitivă.

Programul definește 8 principii de îndrumare pentru o bună interacțiune din punct de vedere al dezvoltării și comunicării între adulți şi copii. Principiile de îndrumare sunt mesaje simple şi universale care vor ajuta părinții și îngrijitorii să sporească capacitatea și calitatea comunicării cu copilul.

Pe durata Campaniei, fiecare principiu al Programului va fi prezentat online,  în limbile română și rusă, pe pagina oficială de Facebook a CIP „Voinicel”, pentru a facilita accesul tuturor părinților și îngrijitorilor. De asemenea, în cadrul Campaniei, vor fi lansate două spoturi  educaționale „8 principii pentru o interacțiune pozitivă” și „Sindromul Copilului Zgâlțâit”.

La finalul campaniei toate resursele informaționale vor fi disponibile pe site-ul Centrului - www.voinicel.md.

Campania de va desfășura în perioada 1 - 10 iunie 2020.  

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta:

Centrul de Intervenţie Precoce „Voinicel”

Tel.: (+373 22) 22-49-36, (+373 22) 20-03-28, (+373 22) 20-03-27

Web: www.voinicel.md

E-mail: voinicel@usmf.md

Sergiu Toma, coordonator proiect