Invitație: Forumul de afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”



Stimați reprezentați ai mass-media,

Primăria mun. Edineț în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și ONG-ul „People in Need Moldova” vă invită joi, 19 septembrie 2019, la inaugurarea Forumului de afaceri „Oportunități investiționale în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei”.

Forumul va dura două zile - pe 19 septembrie la Edineț, iar pe 20 septembrie la Bălți - și este conceput ca o platformă pentru potențialii investitori, antreprenori de succes și START-up-uri care să discute despre noile tendințe ale pieței, strategiile de business și de atragere a investițiilor, crearea parteneriatelor de afaceri, sporirea competitivității, tehnologiile SMART și IT pentru eficientizarea businessului, PPP-uri și implicarea antreprenorilor locali în dezvoltarea economică din comunități. 

În prima zi, la evenimentul de deschidere, și-au anunțat prezența dna Georgeta Mincu, ministra Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului; Ambasadorii Republicii Cehe, Poloniei și Letoniei, președintele Camerei de Comerț și Industrie al precum și reprezentanții Delegației UE în țara noastră. Pentru a-și face o impresie mai amplă despre profilul investițional al regiunii, participanții vor putea să viziteze spațiile de producție ale rezidenților din Parcul industrial Edineț.  

În cea de-a doua zi a evenimentului, la Bălți, Forumul se va focusa pe activități de relaționare, între care sesiuni bilaterale, un târg al start-up-urilor locale și un târg de cariere. Un subiect important ce va fi pus în discuție aici este integrarea IMM-urilor locale in lanțurile valorice internaționale, precum și dezvoltarea sectorului BPO în Regiunea Nord, ca oportunități pentru investitori și comunitatea locală.

Ca locație, evenimentele se vor ține:

Mun. Edineț: Restaurantul „Bastilia”, traseul Brest-Chișinău-Odessa, km 654

Mun. Bălți: Restaurantul „Oscar”, str. Mihail Sadoveanu, 1

Mai multe informații și agenda forumului găsiți pe http://edinet.business/news/46.

Forumul este organizat în cadrul proiectelor „Edineț-Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, Inițiativa Primarii pentru Creștere Economică (M4EG) și „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Republica Cehă. De asemenea, evenimentul este susținut financiar și de ADR Nord, precum și de GIZ prin intermediul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”.

Articol adaugat de: Nicolaev Maria
Alte articole de la acest autor: