Au fost desemnați câștigătorii pentru proiectul ”O nouă cale de promovare a democrației”

Distribuie prietenilor:


În urma concursului de selectare a comunităților beneficiare pentru proiectul ”O nouă cale de promovare a democrației”, implementat de către AO ,,CASMED” și finanțat din sursele Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, au fost desemnate câștigătoare șase localități:

-          or. Fălești, com. Sărata Veche, s. Izvoare din r. Fălești;

-          s. Fundurii Vechi, s. Cajba, com. Balatina din r. Glodeni.

În perioada august 2019 – februarie 2020, în localitățile selectate vor fi create grupuri de ambasadori comunitari, care vor beneficia de un program de instruire în domeniul democrației. Ulterior ambasadorii vor identifica o serie de probleme cu care  se confruntă cetățenii în localitate și vor propune soluții pentru rezolvarea lor,  totodată vor convinge autoriățile locale pentru a le include pe agenda publică.

În rezultat, la nivelul fiecărei comunități din proiect se așteaptă o creștere a gradului de participare a cetățenilor la procesul de luare a deciziilor și o creștere a transparenței deciziilor luate de autoritățile publice locale.

         Informații suplimentare se pot obține de la coordonatorul de proiect Alexandr Parea, la e-mailul: casmed.md@gmail.com 


Distribuie prietenilor:


helpVă place portalul CIVIC.MD? Vă invităm să contribuiți lunar cu suma de 1 Euro pentru menținerea portalului.

Click AICI pentru a contribui lunar  (Card Bancar sau PayPal)

Toate serviciile comerciale oferite de portal până recent au fost suspendate. Dacă reușim să acoperim minimul necesar din aceste contribuții - toate spațiile pentru bannere vor fi oferite gratuit organizațiilor necomerciale sau agenților economici cu puternice elemente de responsabilitate socială. Absolut toate serviciile vor fi gratuite! 

Sperăm că vă veți alătura! 

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet