MADRM, cu suportul TA ENPARD, a inițiat și derulat consultarea privind proiectul „Programului Național de dezvoltare a sectorului lapte în Republica Moldova, 2019-2025”



20190122 101631 LLSMADRM, cu suportul TA ENPARD, a inițiat și derulat, în data de 22.01.2019, consultarea privind proiectul „Programului Național de dezvoltare a sectorului lapte în Republica Moldova, 2019-2025”.

Secretarul de Stat, responsabil de domeniul produselor de origine animală, Dl. Veaceslav Cernat, împreună cu Dna. Tatiana Nistorică, șef direcție MADRM, au organizat o ședință de lucru, cu participarea societății civile, a mediului de afaceri, științific și a asociațiilor de profil, pentru a discuta despre proiectul „Programului Național de dezvoltare a sectorului lapte în Republica Moldova, 2019-2025”.

În cadrul discuțiilor, Dl. Veaceslav Cernat a vorbit despre importanța socială și economică a sectorului de lapte, în primul rând, și de faptul că acest sector reprezintă o sursă de produse alimentare cu valoare biologică superioară. În acest context devine prioritară stimularea investițiilor pentru crearea fermelor de bovine, ceea ce va permite utilizarea tehnologiilor moderne de întreținere, nutriție și exploatare a animalelor și, prin urmare, sporirea semnificativă a productivității acestora și obținerea unui produs competitiv atât pe piața internă cât și pe piețele de export.

Cei prezenți au fost de acord că noul document de politici, prezentat de Dna. Tatiana Nistorică, reflectă o analiza detaliată a situației în sectoarele de producere și procesare a laptelui, cât și tendințele actuale înregistrate în ultimii ani. Obiectivele și acțiunile, propuse consultării, vor asigura o dezvoltare sustenabilă și durabilă a sectorului lapte în Republica Moldova, creând premisele exportului, inclusiv pe piața Uniunii Europene.

Informații suplimentare cu privire la evenimentul desfășurat pot fi obținute de la Proiectul de Asistență Tehnică pentru ENPARD (Tatiana Plosnita – plosnita@agrotec-spa.net sau la numărul de telefon +373 69178484).